ΡΟΗ 24/7:

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο

STA TRAGOYDIA LEME NAI MHTROPANOS 421

Απόψε (3/4) στην ΕΡΤ1

Απόψε Σάββατο 3 Απριλίου, η εκπομπή "Στα Τραγούδια Λέμε Ναι!" ακολουθεί τα χνάρια του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου.

Ο ίδιος έλεγε ότι η προίκα του τραγουδιστή είναι τα τραγούδια του. Αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε με τους υπέροχους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στο πλατώ μας για το αφιέρωμα.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου, από όλες τις καλλιτεχνικές περιόδους του και βέβαια, μοιράζονται μαζί με το κοινό στιγμές από την προσωπική τους σχέση και συνεργασία με τον αξεπέραστο ερμηνευτή.

Συγκινητική στιγμή η παρουσία του Γιώργου Κατσαρού, από τους πρώτους που πίστεψαν στο ταλέντο του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος, με το σαξόφωνό του μας ταξιδεύει μέχρι τα Κύθηρα...

Μια όμορφη έκπληξη μας έκανε κι ο Λάκης Παπαδόπουλος, θυμίζοντάς μας τα υπέροχα ντουέτα από την ανατρεπτική συνεργασία τους.

Τις πολύτιμες αναμνήσεις τους κατέθεσαν και οι στιχουργοί Κώστας Φασουλάς, Λίνα Δημοπούλου, Οδυσσέας Ιωάννου και η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ενώ για το φίλο του Δημήτρη Μητροπάνο μιλάει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το αφιέρωμα εμπλουτίζουν αποσπάσματα από το αρχείο της οικογένειας του Δημήτρη Μητροπάνου και από το αρχείο της ΕΡΤ.

Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!, Σάββατο 03 Απριλίου στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση

επιστροφή στην κορυφή