xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επιτρέπονται (τελικά) οι διαδημοτικές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη

thess aristotelous1200

Έντονες αντιδράσεις για την αναστολή του λιανεμπορίου

Λίγες ώρες μετά το "καμπανάκι" του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη (όπως και την Κοζάνη και την Αχαΐα) ανακοινώθηκε η αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων. Ωστόσο σε σημερινή της ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία, αναφέρει μόνο για την αναστολή του λιανεμπορίου: «Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».
Κατά συνέπεια, ελεύθερες θα είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ΠΕ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, για τα Σαββατοκύριακα και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με τη χρήση οχήματος για άσκηση (SMS 6) εκτός του Δήμου που διαμένουν, σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

ΕΕΘ: Nα αναιρεθεί η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου

Την αναίρεση της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης.
«Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη στιγμή, να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, να δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα, που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες», τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στην ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «αιφνιδιαστική απόφαση», η οποία «αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης».

Έκκληση Ζέρβα για άνοιγμα της αγοράς λιανεμπορίου

Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν την απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα, απηύθυνε με ανακοίνωσή του και ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας λόγο για «αιφνιδιαστική» και «δυσάρεστη» απόφαση. «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έκαναν τον προγραμματισμό τους, και μετά από τόσους μήνες πιστής αντιμετώπισης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης», αναφέρει ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας «οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια».

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 03 Απριλίου 2021 16:05
επιστροφή στην κορυφή