ΡΟΗ 24/7:

#PRESS_21: Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης ανοίγει τον κύκλο διηγημάτων για την Επανάσταση και τη Δημοσιογραφία

collagePRESS 21

"Τα ιερά χαρτιά" στη "Μακεδονία της Κυριακής"

Το διήγημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, "Τα ιερά χαρτιά", που θα δημοσιευτεί στην "Μακεδονία της Κυριακής" αύριο 4 Απριλίου, εγκαινιάζει τη Δράση #PRESS_21, που προετοίμασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ ζήτησε από πεζογράφους στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας-Θράκης να γράψουν ένα διήγημα που θα έχει σημείο αναφοράς την επανάσταση του 1821, στο ιστορικό της πλαίσιο ή στην ιστορική ανάμνησή της, και θα συνδέεται με τη δημοσιογραφία – της εποχής, τη σύγχρονη, αφέθηκε στην ευχέρεια κάθε λογοτέχνη να επιλέξει τον τρόπο.

Η πρωτοβουλία από τη μία υπενθυμίζει την ισχυρή παράδοση της φιλοξενίας λογοτεχνικών έργων στις σελίδες των εφημερίδων, από την άλλη παρακολουθεί μια σταθερή επιδίωξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, να φωτίζει σημεία συνάντησης της Ιστορίας με τη δημοσιογραφία.

Τα διηγήματα θα δημοσιεύονται στη Μακεδονία της Κυριακής, ένα κάθε εβδομάδα. Κατόπιν, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ θα επιδιώξει να εκδοθούν σε τόμο.

Οι πρώτοι συγγραφείς που συμμετάσχουν με διηγήματά τους στο #PRESS_21 είναι (με αλφαβητική σειρά): Διαμαντής Αξιώτης, Κυριάκος Γιαλένιος, Γιώργος Γκόζης, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Ισίδωρος Ζουργός, Πάνος Θεοδωρίδης, Κατερίνα Καριζώνη, Δώρα Κασκάλη, Θωμάς Κοροβίνης, Ηλίας Κουτσούκος, Σωτηρία Μαραγκοζάκη, Σάκης Σερέφας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Βάσια Τζανακάρη, Κοσμάς Χαρπαντίδης.

επιστροφή στην κορυφή