xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο πρώτος Σύλλογος Αυτοκινούμενου Μοντελισμού στην Ελλάδα, συστάθηκε στη Χαλκιδική

automodel1

Ένα χόμπι που γίνεται άθλημα

Ο αυτοκινούμενος μοντελισμός αποτελεί χόμπι χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα. Πρόσφατα συστάθηκε ο πρώτος επίσημος σύλλογος αυτοκινούμενου μοντελισμού στη χώρα, ο οποίος μάλιστα εδρεύει στη Χαλκιδική. Πρόκειται για το μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «RC CLUB HALKIDIKI» με έδρα τα Ν. Μουδανιά, του Δήμου Νέας Προποντίδας, το οποίο λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση μέχρι τη διενέργεια εκλογών. Σκοπός του Σωματείου είναι η διάδοση του αυτοκινούμενου μοντελισμού, σε όλη τη Χαλκιδική, αλλά και σε όλη τη χώρα, καθώς και η οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων και διαλέξεων με θέμα το μοντελισμό, η διεξαγωγή αγώνων και εκθέσεων, αλλά και η παροχή οδηγιών προς κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως σε νέα και άπειρα μέλη, για την κατασκευή και λειτουργία μοντέλων.

automodel2

Ένα χόμπι που αναπτύσσεται από την αυλή του σπιτιού, μέχρι οργανωμένους χώρους

Μιλώντας στο halkidikifocus ο προσωρινός Πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Καραθανάσης, τόνισε: «Το Rc Club Chalkidiki δημιουργήθηκε με σκοπό την διάδοση την εξέλιξη την ενημέρωση αυτού του μοναδικού χόμπι, που πάντα κρατιέται επίκαιρο και διασκεδαστικό, καθώς δεν "βλέπει" ηλικίες και οικονομικά στάτους». Σύμφωνα με τον κ. Καραθανάση, το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τους στόχους του ενδιαφερόμενου: «Ο κάθε χομπίστας μπορεί να ξοδέψει όσο αντέχει και θέλει. Μπορεί απλά να το διασκεδάζει στο σπίτι του, στην αυλή του, ή σε μια αλάνα, αλλά και σε οργανωμένες πίστες για προπονήσεις επιπέδου, καθώς και σε επίσημους αγώνες, που ξεκινούν από την Ελλάδα και απλώνονται μέχρι όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου!».
Όπως εξήγησε, οι κατηγορίες είναι αρκετές καλύπτοντας όλα τα ενδιαφέροντα: Buggy, monster, crawler, δρόμου, δίκυκλα, φορτηγά, σκαπτικά μηχανήματα, αεροπλάνα, ελικόπτερα, σκάφη, βάρκες κλπ. «Πραγματικά όρεξη και χρόνο να έχει κάποιος να ανακαλύπτει όλο και περισσότερα!», σημείωσε.

automodel4

Βασικός στόχος η δημιουργία κατάλληλου χώρου

Πέρα όμως από τις αυλές και τις αλάνες, κομβικό σημείο αποτελεί η δημιουργία οργανωμένου χώρου. «Στόχος της ομάδας είναι σύντομα να πραγματοποιούνται συναντήσεις ανθρώπων του χόμπι σε έναν οργανωμένο μη κερδοσκοπικό χώρο έτσι ώστε να περνάμε το χρόνο μας όμορφα, αλλά και οργανωμένα και ευελπιστούμε στην πορεία να γίνονται και οι κατάλληλες εκδηλώσεις με όλους τους λάτρεις του αθλήματος», σημείωσε ο κ. Καραθανάσης, τονίζοντας μάλιστα ότι στην εποχή της πανδημίας που ζούμε, ο αυτοκινούμενος μοντελισμός αποτελεί διέξοδο για άθληση και διασκέδαση.
«Σαν πρώτος στόχος μας είναι η δημιουργία της πρώτης μη κερδοσκοπικής χωμάτινης πίστας 1/8 buggy με την βοήθεια του Δήμου Προποντίδας και βέβαια του Δημάρχου Μανώλη Καρρά», υπογράμμισε ο κ. Καραθανάσης, συμπληρώνοντας: «Η πίστα 1/8 buggy θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Σωματίου Μοντελιστών (efra) με φιλοδοξίες συμμετοχών αγώνων πανελλήνιου (ΕΛΜΕ) αλλά και ευρωπαϊκού χαρακτήρα!».

automodel3

Πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους

Για την επικοινωνία και το συντονισμό των μελών, αλλά και των ενδιαφερόμενων, υπάρχει στο facebook, η ομάδα του Rc Club Chalkidiki.
«Αυτή την στιγμή παρ’ όλες τις δυσκολίες λόγω covid προσπαθούμε να οργανωθούμε στο θέμα χώρου και έναρξης συλλόγου αθλητικού μοντελισμού, κινήσεις που απαιτούνται ώστε να έχουμε ένα σωστό δυνατό ηχηρό πρόσωπο σαν ομάδα. Ας ενωθούμε για να χαρούμε το χόμπι που μας αρέσει!», σημείωσε ο κ. Καραθανάσης, απευθύνοντας πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους: «Παρακαλούμε όσοι μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο ας επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας. Θα πραγματοποιηθεί ομάδα συνομιλίας ώστε να ακουστούν γνώμες απόψεις προτάσεις και να συζητηθούν κάποια καίρια ζητήματα».
Σημειώνεται ότι εκτός από τα social media, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα στα παρακάτω τηλέφωνα: Απόστολος Καραθανασης 6973035973 και Μιχάλης Πατσαβελας 6986834762.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 05 Απριλίου 2021 11:35
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos