xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Β. Κοντοζαμάνης: "Σύντομα θα έχει εμβολιαστεί η μισή Χαλκιδική" (ΒΙΝΤΕΟ)

kontozamanis vouli34apr

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Απ. Πάνα

"Καθημερινά γίνονται 744 εμβολιασμοί κατά του covid-19 στα συνολικά 6 εμβολιαστικά κέντρα της Χαλκιδικής και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 15.590 πολίτες σε ποσοστό 14,72% του πληθυσμού της, 10.111 με την πρώτη δόση και 5.479 και με τις δύο δόσεις του εμβολίου", ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγειας, Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώτας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολο Πάνα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι "σύντομα θα έχει εμβολιαστεί το 46,5 % του συνολικού πληθυσμού της Χαλκιδικής, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των κατοίκων της Αμμουλιανής".

Από τη πλευρά ο κ. Πάνας, ζήτησε επίσης να τεθεί σε προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων καθώς και των μεγάλης ηλικίας ατόμων και κάλεσε τον Υφυπουργό, εν όψει του Ταμείου Ανάκαμψης , να συγκροτήσουν ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την ενίσχυση των Δομών Υγείας της Χαλκιδικής.

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο Βουλευτής, ζήτησε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, να τον ενημερώσει για την ακριβή πορεία των εμβολιασμών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για την κατάσταση που επικρατεί στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και πότε προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιποι εμβολιασμοί, εν όψει της κρίσιμης τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, ο Βουλευτής θέλησε να ενημερωθεί για την πορεία των επικείμενων εμβολιασμών της Αμμουλιανής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2