xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διαδικτυακό σεμινάριο για την άγρια ζωή

afisa final

Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνουμε για τα δάση και την άγρια ζωή» διοργανώνεται την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, από τις 18.00 έως τις 21.00 για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου με τη συνεργασία οχτώ Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), έντεκα Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος».
Σκοπός της επιμορφωτικής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών με νέες γνώσεις για τα δάση, την άγρια ζωή, τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον και η υποστήριξή τους για υλοποίηση αντίστοιχων διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
• Ο ρόλος των Φορέων Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας
• Κίνδυνοι για την άγρια ζωή και τρόποι αντιμετώπισης
• Παρουσίαση διαδραστικών εκπαιδευτικών εξ αποστάσεως προγραμμάτων για τα δάση και την άγρια ζωή από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος»
• Αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για διαδικτυακά περιβαλλοντικά προγράμματα.

Η επιμορφωτική εκδήλωση θα υλοποιηθεί σύγχρονα από απόσταση, λόγω της πανδημίας COVID-19, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex του Υπουργείου Παιδείας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνεται με τη συνεργασία των ΚΠΕ Αρναίας, Βιστωνίδας, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκίς, Παρανεστίου, Ποροΐων και Φιλίππων, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ροδόπης, Σερρών και Χαλκιδικής και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δράμας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Έβρου και Ροδόπης και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος». Η συμμετοχή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης γίνεται δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων εκτός των ΔΠΕ Κιλκίς και Χαλκιδικής που γίνεται δια των Προϊσταμένων Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Συμμετέχουν επίσης με εισηγητές τα δασαρχεία Σταυρούπολης, Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.
Συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει το ΚΠΕ Κιλκίς στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - B' Κύκλος» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Οργάνωση «Αρκτούρος» συμμετέχει στο πλαίσιο του Προγράμματος με τους διακριτικούς τίτλους “ΣΤΗΡΙΖΩ”, “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ” και “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” του Υπουργείου Εσωτερικών - Τομέας Μακεδονίας και Θράκης (ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ: 2019ΣΕ03900001): «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2