ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: "Οι αδύναμοι στο στόχαστρο του νομοσχεδίου για τις λαϊκές"

panas laikes

Σύμφωνα με τα μέτρα που προτείνονται, οι Επαγγελματίες και οι Παραγωγοί υποχρεωτικά, χάνουν τις θέσεις τους στις λαϊκές και συμμετέχουν εκ νέου σε Προκηρύξεις

Σε δημόσια παρέμβαση για την νέα μεγάλη αναστάτωση που προκαλεί το Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, προχώρησε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πάνας Απόστολος.
Μεταξύ άλλων ανέφερε, πως ήδη πριν από δύο μήνες κατέθεσε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, παρέμβαση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρ. πρωτ.: 3950/05-02-2021), ενόψει του Νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, επισημαίνοντας τα υπαρκτά προβλήματα και ζητώντας νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών αλλά και διαβούλευση με τους κατά περίπτωση εμπλεκόμενους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
Από το τελευταίο όμως υπουργικό συμβούλιο δε φαίνεται να γίνεται ουσιαστική προσπάθεια για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι μικροί παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών καθώς και οι καταναλωτές μικρής οικονομικής επιφάνειας.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα μέτρα που προτείνονται, οι Επαγγελματίες και οι Παραγωγοί υποχρεωτικά, χάνουν τις θέσεις τους στις λαϊκές και συμμετέχουν εκ νέου σε Προκηρύξεις Θέσης Δραστηριοποίησης, ενώ ταυτόχρονα η προκήρυξη θα συνοδεύεται και από πλειοδοσία της θέσης με κριτήρια-μεταξύ των οποίων οι τίτλοι σπουδών-και νομικά πρόσωπα – εταιρίες θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές.
«Με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο» αναφέρει ο κ. Πάνας «πλήττεται σημαντικά ο έμπορος και ο μικρός παραγωγός των λαϊκών αγορών, όπως επίσης και οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες. Οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη, πως από την κατάσταση αυτή, επηρεάζεται αρνητικά και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας καθώς και η ελληνική αγροτική παραγωγή σε μια δυσχερή οικονομικά χρονική στιγμή για τη χώρα».

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 06 Απριλίου 2021 14:19
επιστροφή στην κορυφή