ΡΟΗ 24/7:

Το Film Office πρωταγωνιστής στη στρατηγική για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών

film of

Συμμετοχή του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε επιστημονική ημερίδα του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως περιφερειακής δομής για την υποστήριξη και προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην περιοχή ανέδειξε η συμμετοχή του γραφείου στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Από την κινηματογραφική παιδεία και εκπαίδευση στην κινηματογραφική παραγωγή», που διοργάνωσε το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα αποτέλεσε σημείο συνάντησης εκπροσώπων κινηματογραφικών φορέων, πανεπιστημιακών ερευνητών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου, όπου οι συμμετέχοντες συζήτησαν διεξοδικά για τη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διασύνδεσης μεταξύ της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας επισημάνθηκε η συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο για την ανάπτυξη στοχευμένης στρατηγικής για την ενίσχυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα και τα ενθαρρυντικά μηνύματα από ξένες παραγωγές που επιλέγουν τη χώρα, παρά την πανδημία. Σ’ αυτή την προσπάθεια το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιδεικνύει, όπως τονίστηκε, σημαντική στοχοπροσήλωση για τη μεθοδική οργάνωση και λειτουργία του ως περιφερειακής δημόσιας δομής, με σκοπό να προβάλλει τις τοποθεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικά σκηνικά γυρισμάτων, να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου και να εδραιώσει την περιοχή σε τόπο υποδοχής παραγωγών.
«Η συμμετοχή του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε σημαντικές δράσεις δικτύωσης των φορέων και των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου, όπως η ημερίδα του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., μας δίνει μία ακόμη ευκαιρία να προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας, να προωθήσουμε τον κινηματογραφικό τουρισμό και να ενδυναμώσουμε τις συνεργασίες μας για την ανάδειξη της περιοχής μας σε πόλο προσέλκυσης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.
Το πρόγραμμα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη ξεκινήσει. Σκοπός μας είναι όχι μόνο να προβάλλουμε την περιοχή μας με μια διαφορετική, κινηματογραφική ματιά, αλλά και να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους του οπτικοακουστικού κλάδου που ζουν και εργάζονται στην Κεντρική Μακεδονία, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της οπτικοακουστικής αγοράς, να τονώσουμε την τοπική οικονομία και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της περιοχής μας», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.
Ο κ. Θάνος έκανε ξεχωριστή αναφορά στις συνέργειες που υλοποιούνται, μέσω του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με κινηματογραφικούς, πολιτιστικούς, τουριστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς και επαγγελματίες προς την κατεύθυνση αυτή. «Επενδύουμε στις συνεργασίες με όλους, άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους στη διαδικασία μιας οπτικοακουστικής παραγωγής, όπως είναι οι επαγγελματίες του τουρισμού, προκειμένου να δημιουργήσουμε από κοινού τις απαραίτητες, ευνοϊκές συνθήκες, ένα “film friendly” περιβάλλον, για την προσέλκυση νέων οπτικοακουστικών έργων στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο κ. Θάνος.
«Locations και υπηρεσίες για τους επαγγελματίες, προβολή της κινηματογραφικής κληρονομιάς, εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και κοινού». Το τρίπτυχο της φιλοσοφίας και των στόχων του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέπτυξε η αν.προϊσταμένη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Λίνα Μυλωνάκη, που παρουσίασε το γραφείο στην ημερίδα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να προβληθούν συστηματικά όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και, ταυτόχρονα, να προτυποποιηθούν οι διαδικασίες και οι υπηρεσίες προς τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα, προκειμένου να υλοποιηθούν νέες παραγωγές στην περιοχή, αλλά να αξιοποιηθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας και να προβληθεί η διακριτή κινηματογραφική της ταυτότητα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 06 Απριλίου 2021 23:02
επιστροφή στην κορυφή