Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδιώτες από την "πίσω πόρτα" στις λαϊκές αγορές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

DIAMARTYRIA LAIKES AGORES MOYDANIA2021 1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τον κλάδο των λαϊκών αγορών, καθώς επαγγελματίες, πωλητές και παραγωγοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά τη λειτουργία των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Στη Χαλκιδική, σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε η λαϊκή αγορά των Νέων Μουδανιών, καθώς με πρωτοβουλία των δύο Σωματείων, δεκάδες επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν στο χώρο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές.

DIAMARTYRIA LAIKES AGORES MOYDANIA2021 2

DIAMARTYRIA LAIKES AGORES MOYDANIA2021 4

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο πέρα για πέρα αντίθετο προς τα συμφέροντα των λαϊκών αγορών που επιθυμεί από την "πίσω πόρτα" να βάλει τους ιδιώτες-κερδοσκόπους στον χώρο. Θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε τις λαϊκές αγορές στη φιλοσοφία του κοινωνικού συνόλου που βοηθά τους καταναλωτές και τους φτωχούς να εργαστούν και να κρατήσουν τη θέση τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Σωματείου Εμπόρων και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Ν. Χαλκιδικής "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", Χρήστος Αλβανός.

"Ένας νόμος κομμένος και ραμμένο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που βάζει το νέο νομοσχέδιο από την πίσω πόρτα στον χώρο των λαϊκών αγορών. Θέλουμε τον εκσυγχρονισμό, θέλουμε την διαφάνεια, θέλουμε την ισονομία στον χώρο μας, προς όφελος των καταναλωτών πρωτίστως και της αγροτικής οικονομίας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ίδιου Σωματείου.

DIAMARTYRIA LAIKES AGORES MOYDANIA2021 7

Απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Χαλκιδικής «Μέγας Αλέξανδρος», Βασίλης Στεργιανός, σε δηλώσεις του στο halkidikifocus.gr, είπε: «Σκεφτείτε καλά τι πάτε να κάνετε! "Όχι" στον αφανισμό των λαϊκών αγορών, "ναι" στον εκσυγχρονισμό τους. Είμαστε εξοργισμένοι, θέλετε να εξαθλιώσετε όλο αυτό το κομμάτι της αγοράς που είναι μέσο βιοπορισμού».

DIAMARTYRIA LAIKES AGORES MOYDANIA2021 5

DIAMARTYRIA LAIKES AGORES MOYDANIA2021 3

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020