xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Με ποιο σκεπτικό κλείνουν τα περιφερειακά ιατρεία της Χαλκιδικής;

IMG 8072

Ζητά την ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση την αιφνιδιαστική αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων της Χαλκιδικής. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη και αντιβαίνει στην αρχή της καθολικής, ισότιμης και αποτελεσματικής κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας της Χαλκιδικής. Ακόμη τονίζεται ότι τα περιφερειακά ιατρεία της Χαλκιδικής αντί να στελεχωθούν, να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν, οδηγούνται στην αναστολή της λειτουργίας τους. Πάρα πολλοί ασθενείς λόγω ηλικίας ή και νοσημάτων δεν θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα κληθούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας του νομού, χωρίς να υπάρχει διασύνδεση με δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, στα πέντε κέντρα υγείας της και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής εν μέσω πανδημίας.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται και τα κρίσιμα ερωτήματα, με ποια βάση δεδομένων και εκτιμήσεων κατέληξε του Υπουργείο Υγείας να δοθεί αυτή η οδηγία, αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα για να διευκολυνθούν οι ασθενείς για τις μετακινήσεις τους, ότι θα έπρεπε να παρασχεθεί στην κοινωνία ποιοτική φροντίδα και κάτω από τις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, ένα τείχος προστασίας αλλά και ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού μέσω της πρωτοβάθμιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα τόσο των περιφερειακών ιατρείων, όσο και συνολικά της πρωτοβάθμιας υγείας του νομού Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2