ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: Ο Αγροτικός τομέας αποτελεί τη διέξοδο από την κρίση (βίντεο)

panas agr nom

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ

Με την τοποθέτησή του ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Απόστολος Πάνας τόνισε πως το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς χαράσσει τις γραμμές άμυνας των παραγωγών, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης, όπως προκύπτουν από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Ο Βουλευτής τόνισε πως οι αγρότες της Χαλκιδικής επί σειρά ετών γίνονται αποδέκτες τέτοιων πρακτικών, υπενθυμίζοντας το περσινό ζήτημα που προέκυψε με την καλλιέργεια της ελιάς Χαλκιδικής και τις σχετικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν για το θέμα της τιμής. Μάλιστα υπογράμμισε πως το παρόν Νομοσχέδιο αποτελεί ένα επιβεβλημένο και χρόνιο αίτημα όχι μόνο των παραγωγών καθώς οι αθέμιτες πρακτικές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία της αγοράς των αγροτικών προϊόντων, αυξάνοντας το κόστος των τελικών προϊόντων κάτι το οποίο αφορά το σύνολο της κοινωνίας
Ο κ. Πάνας, τέλος, σημείωσε: «Το παρόν Νομοσχέδιο έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα και δεν αναφέρομαι μόνο στις επιπτώσεις, που η πανδημία covid-19 έχει επιφέρει αλλά και στη σταδιακή υποβάθμιση του εν λόγω τομέα. Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες τη νέα μεγάλη αναστάτωση, που έχει προκαλέσει το Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες αγροτών για τους δασικούς χάρτες.
Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται τομές, που θα του δώσουν πραγματική πνοή και αναπτυξιακή ώθηση στον πρωτογενή τομέα της χώρας, τον κλάδο της οικονομίας, ο οποίος κατά κοινή ομολογία αποτελεί τη διέξοδο από την κρίση και το θεμέλιο λίθο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης».

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 07 Απριλίου 2021 13:29
επιστροφή στην κορυφή