xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ν. Μουδανιά: Ξεκινά το αντιπλημμυρικό στην "Αλμύρα" (ΦΩΤΟ)

KARRAS ANADOXOS YPOGRAFH ALMYRA

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

Το «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών» (περιοχή Αλμύρα) είναι ένα έργο, που «πάλεψε» ιδιαίτερα η δημοτική αρχή Νέας Προποντίδας και θα αρχίσει να κατασκευάζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς υπεγράφη η σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Βαφειάδης ΑΤΕ».

Το έργο θα υλοποιηθεί στην χαμηλή υψομετρικά περιοχή του οικισμού των Νέων Μουδανιών, που εκτείνεται από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη θάλασσα και από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Ηλιοπούλου. Προβλέπεται να κατασκευαστεί ένας κεντρικός οχετός, στον οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι αγωγοί του νέου δικτύου και θα καταλήγει σε υπόγεια δεξαμενή, όπου με τη βοήθεια αντλιοστασίου θα διοχετεύονται τελικά τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα.

Ακόμη, θα κατασκευαστεί επιπλέον αγωγός μεγάλης διατομής, που θα ξεκινάει από την οδό Μακεδονίας, στο ύψος του 2ου Νηπιαγωγείου, για την βέλτιστη συλλογή των ομβρίων υδάτων και αυτής της περιοχής. Αμέσως, μετά την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού, προβλέπεται και ασφαλτόστρωση των οδών. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που ξεκινά η κατασκευή του έργου, που θα δώσει λύση σε ένα δυσεπίλυτο και χρόνιο πρόβλημα των Ν. Μουδανιών. Το προσπαθήσαμε και το καταφέραμε. Δυστυχώς, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτείται σειρά αδειοδοτήσεων. Φτάσαμε πλέον στο τέλος. Το έργο ξεκινά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

KARRAS YPOGRAFH MASK21

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2