xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Να προστατέψουμε τη λαϊκή αγορά από τις κυβερνητικές αλχημείες"

malama laiki nik

Ενάντια στο νομοσχέδιο παραγωγοί και πωλητές λαϊκών

 

 

Την λαϊκή αγορά της Νικήτης επισκέφτηκε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης των ανθρώπων της, οι οποίοι εναντιώνονται στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του υπαίθριου εμπορίου.
Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, "οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, εφόσον προχωρήσουν, θα αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα την λαϊκή αγορά και θα προκαλέσουν σοβαρή κρίση στην οικονομία της Χαλκιδικής. Η νεοφιλελεύθερη στόχευση του υπουργού ανάπτυξης για είσοδο νομικών προσώπων στις λαϊκές αγορές, σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα απόδοσης των αδειών του πλανόδιου εμπορίου, θα οδηγήσουν σε άλωση των λαϊκών αγορών από μεγάλες εταιρίες, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τους μικρούς συντελεστές, παραγωγούς κι εμπόρους, αλλά και τον ίδιο τον καταναλωτή. Με το νέο νομοσχέδιο, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, όπως και τα τοπικά προϊόντα δεν θα βρίσκουν εύκολα θέση στη λαϊκή αγορά, η οποία θα μεταβληθεί στην πραγματικότητα σε σούπερ μάρκετ ελεγχόμενο από τις μεγάλες αλυσίδες της αγροδιατροφής".

Η Κυριακή Μάλαμα, στις συνομιλίες της με τους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς της Νικητής, υπογράμμισε ότι "ο κοινωνικός χαρακτήρας της λαϊκής αγοράς δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί, αντίθετα, επιβάλλεται να ενισχυθεί, ώστε να μπορεί να συμμετέχει και το υπαίθριο εμπόριο στην βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Η λαϊκή αγορά προσφέρει δίκαιη αμοιβή στον παραγωγό, στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο, στον τυροκόμο, στον μελισσοκόμο, στηρίζοντας την οικονομία της εγγύτητας και προωθώντας τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της Χαλκιδικής". Υπογράμμισε στην κατεύθυνση αυτή, ότι "η λαϊκή αγορά έχει κι έναν πολύ σοβαρό ρόλο να διαδραματίσει και στην προστασία της διατροφικής ποιότητας των πολιτών της Χαλκιδικής, αλλά και των επισκεπτών της, με δεδομένο ότι αποτελεί τον προνομιακό χώρο αλληλεπίδρασης του κοινού με τα προϊόντα πολύ υψηλής διατροφικής αξίας της τοπικής γεωργίας και κτηνοτροφίας".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2