sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τα τοπία της Κ. Μακεδονίας πρωταγωνιστές σε δημοφιλές τηλεοπτικό ριάλιτι (ΦΩΤΟ)

210409 PekinExpress 03

Για πρώτη φορά την Ελλάδα το "Pekin Express"

Όλυμπος, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Νιγρίτα: Τέσσερις προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνιστούν στο δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι περιπέτειας «Pekin Express», που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα και γύρισε ένα ολόκληρο επεισόδιο στην Κεντρική Μακεδονία, με την υποστήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το 6ο επεισόδιο του 14ου κύκλου της γαλλοβελγικής παραγωγής «Pekin Express», που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στη γαλλική και τη βελγική τηλεόραση, από το τηλεοπτικό δίκτυο Μ6, και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην περιοχή το φθινόπωρο του 2020.

Ο 14ος κύκλος του «Pekin Express», που παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές από όλη την Ευρώπη, σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Το αρχικό σχέδιο της παραγωγής, που προέβλεπε ως αφετηρία του παιχνιδιού την Ουγκάντα και τερματισμό στο Ντουμπάι, άλλαξε. Το «πάγωμα» των γυρισμάτων εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών διαδέχθηκε η αλλαγή πλάνου και γυρίσματα του 14ου κύκλου στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Από τα τρία συνολικά επεισόδια του τηλεπαιχνιδιού περιπέτειας «Pekin Express» που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, ένα επεισόδιο, το 6ο, είναι γυρισμένο αποκλειστικά στην Κεντρική Μακεδονία, όπου παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, τα γυρίσματα, που έγιναν το Σεπτέμβριο του 2020, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

«Για πρώτη φορά το δημοφιλές ριάλιτι της γαλλικής τηλεόρασης Pékin Express επισκέφθηκε για γυρίσματα την Ευρώπη και αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο στην Κεντρική Μακεδονία. Με την υποστήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η παραγωγή πραγματοποίησε γυρίσματα στον Όλυμπο, το Λιτόχωρο, τη Νιγρίτα και τη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Η Κεντρική Μακεδονία διεκδικεί πλέον με αξιώσεις μια θέση στο χάρτη των διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, έχοντας επενδύσει από την πρώτη στιγμή στην εξωστρέφεια που προσφέρει ο οπτικοακουστικός κλάδος. Η αποφασιστικότητά μας να γίνουμε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ίδρυσε Film Office ως δημόσια δομή αποδίδει καρπούς και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να καταστήσουμε την περιοχή μας ισχυρή σε έναν ακόμη δυναμικό τομέα της οικονομίας, όπως είναι οι οπτικοακουστικές παραγωγές. Τα γυρίσματα ξένων παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία, όπως το ‘Pekin Express’, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας. Πέρα από την αναγνωρισιμότητα που αποκτούν οι μοναδικές τοποθεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, η στρατηγική της ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών δημιουργεί μεγάλη προστιθέμενη αξία για τους τοπικούς επαγγελματίες, ενώ ενδυναμώνει την οικονομία της περιοχής, στοιχεία που αποτελούν για μας άμεσες αναπτυξιακές προτεραιότητες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

210409 GyrismataParalia 02

«Στην επανεκκίνηση της τουριστικής μας στρατηγικής για την μετά-covid εποχή, το Film Office είναι ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα, που συνεισφέρει στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε το τουριστικό αφήγημα για την Κεντρική Μακεδονία. Οι υπηρεσίες και οι δράσεις του Film Office, που οργανώνονται με ταχείς ρυθμούς, μας επιτρέπουν να προβάλλουμε την περιοχή μας με έναν διαφορετικό, κινηματογραφικό τρόπο, να προσελκύσουμε νέες παραγωγές και να υποστηρίξουμε άμεσα και αποτελεσματικά όλους τους παραγωγούς, Έλληνες και ξένους, που επιλέγουν να γυρίσουν τα έργα τους στην Κεντρική Μακεδονία», σημείωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Η συντονίστρια της παραγωγής του «Pekin Express» στην Ελλάδα Ζακλίν Δασύρα από την εταιρεία GR-Fixer αναφέρθηκε στην πολύτιμη υποστήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνεισφορά του στη διευκόλυνση των γυρισμάτων. «Η ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου Film Office στην Κεντρική Μακεδονία ήταν για μας πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω πανδημίας. Αξίζει να αναφέρω την ουσιαστική βοήθειά του γραφείου στη συνέχιση των γυρισμάτων, όταν λόγω της επιβολής τοπικού lockdown στην Πιερία, αναγκαστήκαμε ξαφνικά να αλλάξουμε προγραμματισμό και τοποθεσία. Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μας υποστήριξε στην αναζήτηση τοποθεσίας και την άμεση έκδοση νέων αδειοδοτήσεων, που πρακτικά μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την παραγωγή και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τα γυρίσματα», υπογράμμισε η κ. Δασύρα.

210409 GyrismataParalia 01

Το «Pekin Express»

Στο «Pekin Express» υπάρχει ένας κεντρικός παρουσιαστής και έξι ζευγάρια διαγωνιζομένων, που καλούνται να ταξιδέψουν, έχοντας ελάχιστα χρήματα και κάνοντας ωτοστόπ, ενώ ανταγωνίζονται σε διάφορες δοκιμασίες. Ο μόνος τους προϋπολογισμός είναι ένα ευρώ ανά ημέρα και ανά άτομο. Πρέπει να κάνουν ωτοστόπ για να φτάσουν στον εκάστοτε προορισμό τους και να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή. Ο στόχος για κάθε ζευγάρι είναι να φτάσει επιτυχώς στο τέλος κάθε σταθμού και να συλλέξει έπαθλα διαφορετικής αξίας, ελπίζοντας να κερδίσει στον τελικό. Όταν ένα ζευγάρι φτάσει τελευταίο, κινδυνεύει με αποβολή.

210409 PekinExpress 02

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr