ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: "Μέχρι που πιάσαμε λιμάνι"

piasame limani cover

Η πρώτη συγγραφική... απόπειρα της 19χρονης Μαρίας Γιαννακίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε 19 χρόνια. Πλέον, κατοικεί στην Κέρκυρα και σπουδάζει στο Τµήµα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερµηνείας του Ιονίου Πανεπιστηµίου. Από µικρή ηλικία της άρεσε να καταγράφει τις σκέψεις της. Στη συνέχεια, αυτό το χόμπι μεταφράστηκε σε συγγραφή βιβλίου.

171197741 2881050272146162 4501185128220828099 n

Η πολυτάλαντη, Μαρία Γιαννακίδου, από νωρίς μπαίνει στα "βαθιά νερά" της δημιουργικής γραφής με το βιβλίο της με τίτλο "Μέχρι που πιάσαμε λιμάνι" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πηγή".

"Θυμάσαι ένα πρωί που ξύπνησες και αντί ν’ ακολουθήσεις την πρωινή ρουτίνα, εσύ κοιτάχτηκες στον καθρέφτη και σκέφτηκες «τι συμβαίνει»; Ή εκείνη τη φορά που επέστρεφες από τη δουλειά κι αντί να ακολουθήσεις τη γνωστή µονότονη διαδρομή του λεωφορείου εσύ επέλεξες µια βόλτα µε τα πόδια; Όχι. Πού να θυμάσαι. Άνθρωπε, αφιέρωσες χρόνο για το «έξω» σου, και το «μέσα» σου τ’ άφησες στ’ ανείπωτα του χρόνου. Κι ο χρόνος πέρασε. Πέρασε κι η µέρα και έφτασε η νύχτα… Όσο σκεφτόμουν όλα αυτά και τα ’γραφα µε φύσαγε Βαρδάρης, Σαλονικιός άνεμος. Με όση δύναμη είχε, µε έστειλε στην Κέρκυρα, όπου ο γλυκός Ζέφυρος µε γαλήνεψε.

Πόσο αντέχει ο άνθρωπος να τον φυσάνε άνεμοι από δω κι από εκεί, όμως; Κάπου εκεί, λοιπόν, γνώρισα τον Αίολο. Δάμασα τις σκέψεις µου κρατώντας σφιχτά τ’ ασκί του. Είδα το «σύμπαν», γεύτηκα τον «φόβο», άκουσα τη «σιωπή». Η «µπόρα» που ακολούθησε ξέπλυνε τα λόγια µου και τα ’κανε βιβλίο", μας πληροφορεί το οπισθόφυλλο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 11 Απριλίου 2021 12:43
επιστροφή στην κορυφή