ΡΟΗ 24/7:

Ξεκινούν στις 24 Απριλίου τα ραντεβού για τον εμβολιασμό ατόμων 50-54 ετών

enhm124

Θεοδωρίδου: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Πριν από το τέλος Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των ατόμων ηλικίας 50 έως 54 ετών. Τα παραπάνω ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημία στη χώρα.
Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους από τις 16 μέχρι τις 19 Απριλίου θα ανοίξει η ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου της κατηγορίας Β, που αφορά 800.000 συμπολίτες μας και το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά σε τρεις ημέρες. Στις 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των εκπαιδευτικών και όλων των ατόμων ηλικίας από 55 μέχρι και 59 ετών. Επίσης τόνισε ότι τη Δευτέρα 19 Απριλίου ξεκινούν για πρώτη φορά στη χώρα μας και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού από 50 έως και 54 ετών.
Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.212.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 1.468.000 πολίτες, ποσοστό 14%, και 743.000 με δύο δόσεις, ποσοστό 7%.

Για άλλη μία φορά στο θέμα των εκδηλώσεων θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ίδια ενημέρωση.
«Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα στις εκτιμήσεις για τη συχνότητας εμφάνισης του συμβάντος αυτού, αλλά διαφαίνεται μια τάση για μικρή αύξηση της συχνότητας στις μικρότερες ηλικίες», είπε, τονίζοντας ότι ο ΕΜΑ σε ανακοίνωσή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκδηλώσεις θρόμβωσης σε συνδυασμό με θρομβοπαινία αποτελούν πολύ σπάνιες ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου AstraZeneca. Ο σπάνιος συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβωπαινίας αφορά μόνο στο εμβόλιο της AstraZeneca, διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2