Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστάτωση σε ενορία της Μητρόπολης Κασσανδρείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη

church masks20 21

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από δημοσίευμα

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα της Voria.gr σχετικά με τη συρροή κρουσμάτων σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης και τις μαρτυρίες κατοίκων που καταλογίζουν ευθύνες στον ιερέα, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία θα διεξαχθεί από την Αστυνομία, αναμένεται να εξεταστεί μεταξύ άλλων αν υπήρξε συρροή κρουσμάτων καθώς και αν παραβιάστηκαν τα μέτρα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

"Ένα από τα προβλήματα τα οποία θα κληθεί εντός των προσεχών ημερών να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η λειτουργία των εκκλησιών ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ήδη, η ηγεσία της ελλαδικής Εκκλησίας, δια του αρχιεπισκόπου, έχει μεταφέρει το σχετικό αίτημα για άνοιγμα των εκκλησιών, τουλάχιστον την Μεγάλη Εβδομάδα και τις ημέρες του Πάσχα. Την ίδια ώρα, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θρησκευτικές λειτουργίες και τελετές έχουν γίνει αιτία διασποράς του κορωνοϊού κι αυτό προβληματίζει, όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τον απλό κόσμο.

Μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με μαρτυρίες προς την Voria.gr, συναντάται σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο σχεδόν εφάπτεται στον δρόμο Θεσσαλονίκης–Νέων Μουδανιών. Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, συγγενών, ανθρώπων οι οποίοι νοσηλεύονται με covid-19 σε νοσοκομεία της πόλης, μεγάλη ευθύνη για τη συρροή κρουσμάτων στο συγκεκριμένο χωριό, έχει ο εφημέριος της περιοχής. Πρόκειται, όπως λένε, για ιερέα ο οποίος είναι αρνητής του κορωνοϊού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μάλιστα, εξ αιτίας αυτής της αντίληψής του ο κορωνοϊός χτύπησε και τη δική του οικογένεια, τον ίδιο, τη σύζυγό του και πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο το οποίο νοσηλευόταν επί μέρες και χθες δυστυχώς κατέληξε. Από κορωνοϊό έχει προσβληθεί και η οικογένεια του ιεροψάλτη της εκκλησίας. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του χωριού, ο ιερέας, αλλά και οι του περιβάλλοντός του, αρνούνται να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά την τέλεση των λειτουργιών, ενώ ορισμένοι, χλευάζουν όσους προσέρχονται στην εκκλησία με μάσκες.

Πέρα από την παραβίαση των υγειονομικών περιορισμών που ισχύουν για την περιοχή η οποία, όπως και η υπόλοιπη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, σημαντικό ρόλο στη συρροή των κρουσμάτων έπαιξε μια θρησκευτική τελετή, συγκεκριμένα μια κηδεία, η οποία έγινε προ ημερών, παρουσία δεκάδων ατόμων, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Δύο έλεγχοι για covid-19 οι οποίοι έγιναν στο χωριό από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έδειξαν ότι υπάρχει σημαντική διασπορά της νόσου. Αυτό το μαρτυρούν, άλλωστε και οι νοσηλείες. “Πλέον φοβούμαστε να πάμε ακόμη και στο σούπερ μάρκετ”, ανέφερε στην Voria.gr κάτοικος του χωριού, εμφανώς ανήσυχη. Οι κάτοικοι ζητούν να παρέμβει ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη ενορία, προκειμένου να συνετίσει τον ιερέα – αρνητή. Ωστόσο, δεν θα ήταν κακή ιδέα να παρέμβει και ο ίδιος ο εισαγγελέας".

φωτογραφία αρχείου

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020