ΡΟΗ 24/7:

Αμυράς σε Πάνα για δασικούς χάρτες: Εξετάζεται το πρόβλημα των εκχερσωμένων πρώην δασικών εκτάσεων

panas dxap

Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής

Τη σύσταση ομάδας εργασίας από το αρμόδιο Υπουργείο, η οποία εξετάζει τη διαδικασία επιτάχυνσης των ενεργειών για την απόδοση χαρακτήρα στους δασωμένους αγρούς καθώς και το πρόβλημα των εκχερσωμένων πρώην δασικών εκτάσεων οι οποίες καλλιεργούνται επί δεκαετίες, υπογραμμίζει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, στην απάντησή του, σε ερώτηση του Γραμματέα της Βουλής και Βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Πάνα, στην οποία έθεσε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών αλλά και του Κτηματολογίου.

Όσον αφορά το ερώτημα του Βουλευτή για το ζήτημα των αντιρρήσεων, σημειώνεται πως επιτρέπεται δικαίωμα υποβολής αντίρρησης με τη διαδικασία πρόδηλου σφάλματος χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη μόνο για τους χάρτες οι οποίοι έχουν κυρωθεί και όχι για το σύνολο του νέου Δασικού Χάρτη. Η διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Στην την Απάντησή του Υπουργείο αναφέρει τις διαδικασίες που δρομολογούνται για το ζήτημα των δασικών χαρτών. Όμως η ολοκλήρωση του Δασολογίου και του ενιαίου Εθνικού Ελληνικού Κτηματολογίου με ένα πιο δίκαιο και ομαλό τρόπο είναι αναγκαία και απαραίτητη για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Χαλκιδική. Για τους λόγους αυτούς θα συνεχίσω να παρεμβαίνω από την πλευρά μου, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κύρωση των δασικών χαρτών στον τόπο μας και να συμβάλλω για την επίλυσή τους».

επιστροφή στην κορυφή