xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποχετευτικό στην επέκταση των Φλογητών

apoxeteutiko flogitwn xarths

Στα 1.800.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

Μετά το "πράσινο φως", που δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για να κατασκευαστεί το αποχετευτικό δίκτυο της επέκτασης των Ν. Φλογητών (νέος οικισμός) μέσω του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (Υ.ΜΕ. ΠΕΡ. Α. Α), η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε (αρ. αποφ. 291/2021) την έγκριση υποβολής του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων στην επέκταση Ν. Φλογητών" (ΑΡ.ΜΕΛ:13/21)” για ένταξη στην Πράξη με Κωδικό ΟΠΣ 5007718 του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, χωροθετείται στην επέκταση των Ν. Φλογητών (όπως φαίνεται στον χάρτη), περιλαμβάνει δε και τη δαπάνη των εξωτερικών διακλαδώσεων των ακινήτων με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην πλήρη κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους περ. 3.600 μ. με την πλήρη κατασκευή 132 φρεατίων με βαλβίδα αναρρόφησης, καθώς και 132 συστημάτων ιδιωτικών συνδέσεων.
«Τα έργα αποχέτευσης είναι έργα υψίστης σημασίας. Με την ένταξη και αυτού του τμήματος, που παρέμενε εκτός δικτύου, ολοκληρώνεται ο οικισμός των Ν. Φλογητών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι, που βλέπουμε το έργο μας να συνεχίζεται», δήλωσε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2