ΡΟΗ 24/7:

Κινητή εντατική για νεογνά στο ΕΚΑΒ από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" (ΦΩΤΟ)

METH NEOGNA THESS XTP

Παραδόθηκε ο εξοπλισμός στη Θεσσαλονίκη

Μία νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών που παρέλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΙΝΤΕRSYC II, εντάσσεται πλέον στο Ε.Κ.Α.Β. και θα εξυπηρετεί τη βόρεια Ελλάδα. Η μονάδα διαθέτει μάλιστα και υπηρεσίες τηλεϊατρικής ώστε να μπορεί ο διασώστης να στέλνει τα δεδομένα του ασθενούς στο νοσοκομείο, εφόσον η δομή μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη δυνατότητα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της νέας Κινητής Μονάδας, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κώστας Γιαννόπουλος, υπογράμμισε ότι θα καλύψει τη διακομιδή ασθενών σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, «ώστε να μην κινδυνεύσει κανένα νεογνό καθώς ένα διασωληνωμένο μωράκι, νεογέννητο και μάλιστα πρόωρο, είναι πολύ σημαντικό να έχει ιδιαίτερο εξοπλισμό προκειμένου να το κρατήσει στη ζωή μέχρι να αναλάβουν οι γιατροί».

xtp meth neogna21

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Χαμόγελου», η Μονάδα «αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα ενώ διαθέτει και την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής».

Ειδικότερα, μέσω της τηλεϊατρικής, υπάρχει η δυνατότητα λήψης πίεσης, ζαχάρου σπιρομέτρησης και καρδιογραφήματος του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο και η αποστολή των δεδομένων σε κάποιον γιατρό εκτός του ασθενοφόρου.

«Ουσιαστικά παραλαμβάνουμε την Κινητή Μονάδα αφού η διαχείριση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέσο, «που σίγουρα θα μπορέσει να βελτιώσει τις διαδικασίες διακομιδής νεογνών και παίδων».

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ «με το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών και παιδιών» έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Για τον σκοπό αυτό αξιοποιήθηκε το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, που είναι ο ένας άξονας και βεβαίως, χρησιμοποιήθηκαν εθνικοί πόροι που είναι ο άλλος άξονας», πρόσθεσε.

Συγχαρητήρια για το έργο του «Χαμόγελου» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην τελετή παράδοσης της νέας Κινητής Μονάδας.

173258598 3571441532959721 6713406357412303530 n

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2