ΡΟΗ 24/7:

Συστήνεται συμβουλευτική ομάδα για την προώθηση της «Ελληνικής Διατροφής»

livanos vouli

Η απάντηση του Σπ. Λιβανού σε Επίκαιρη Ερώτηση του Κρ. Αρσένη

Τη σύσταση συμβουλευτικής ομάδας για την παροχή τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, σχετικά με τη στρατηγική στον τομέα των τροφίμων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνική Διατροφή», ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του «Μέρα25», Κρίτωνος Αρσένη.

Την συμβουλευτική ομάδα θα στελεχώσουν καταξιωμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί και έργο της θα είναι και η παρακολούθηση και γνωμοδότηση επί της εν εξελίξει νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων, γνωστή ως Nutriscore.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στις επαφές και διαβουλεύσεις που έχει σε ευρωπαϊκό και διμερές επίπεδο ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή του χρωματικού συστήματος Nutriscore για τα προϊόντα διατροφής και έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Αρσένη για κοινή σύγκληση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της βουλής με τη συμμετοχή των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως ΥΠΑΑΤ για την προώθηση διεθνώς της «Ελληνικής Διατροφής».

επιστροφή στην κορυφή