ΡΟΗ 24/7:

Κυρ. Μητσοτάκης: "Στόχος ένα ασφαλές Πάσχα και ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι" (ΒΙΝΤΕΟ)

MHTSOTAKHS KO ND APR21

Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

«Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα γίνει με υπευθυνότητα και προσεκτικά βήματα.

«Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Με άλλα λόγια τα τεστ, ας πούμε, τα self-test δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για απερίσκεπτη συμπεριφορά, γιατί χωρίς επιφυλακή, ένα τεστ το οποίο είναι αρνητικό σήμερα, μπορεί να είναι θετικό αύριο», όπως είπε. επίσης. «Και φυσικά τα self-test δεν υποκαθιστούν τις υπόλοιπες προφυλάξεις μας και δεν υποκαθιστούν τους οργανωμένους επιδημιολογικούς ελέγχους», διευκρίνισε.

«Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας», τόνισε επισημαίνοντας πως έχουμε τρεις συμμάχους (τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ) και έναν αντίπαλο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται. «Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας ότι στα τέλη Απριλίου οι εμβολιασμοί συνολικά θα ξεπεράσουν τα 3.000.000.

«Είναι ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς», είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξει για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τονίζοντας πως για ένα διάστημα είναι σαφές πως θα συνυπάρχουμε μαζί με τον ιό, ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μία φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Είναι μία πράξη ευθύνης, πρώτα και πάνω από όλα απέναντι στους ίδιους τους, τους εαυτούς, στην υγεία τους», είπε προσθέτοντας ότι «το όφελος από τον εμβολιασμό είναι απείρως μεγαλύτερο από το όποιο ρίσκο κάποιος αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να έχει που να τον οδηγεί τελικά στην επιλογή να μην εμβολιαστεί».

Έπειτα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι «το οκτάωρο παραμένει κατοχυρωμένο ως έχει».

«Εκείνο που προστίθεται είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος. Τόσο απλά. τόσο λειτουργικά. Τις άλλες καινοτομίες με κορυφαία την προστασία των γυναικών και την προώθηση ισότητας, θα μιλήσει σε λίγο γι' αυτές ο Κωστής Χατζηδάκης. Εγώ θα πω μόνο ότι η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Ανοίγει τα αυτιά της στην αλήθεια και συνομιλεί με τον υπαρκτό κόσμο της εργασίας και όχι με ένα φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν, συνδυάζει τις προοπτικές της ατομικής προκοπής με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος όλων. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί ένα «νέο χάρτη για την εργασία» που φέρνει τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θεσπίζει πρώτη φορά άδεια μετ’ αποδοχών και για τον πατέρα και δίνει γονική άδεια για το ζευγάρι, κατοχυρώνει για πρώτη φορά το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία και θέτει ένα πλαίσιο ασφάλισης αλλά και ασφάλειας για όσους εργάζονται σε εργασίες delivery και κούριερ.

επιστροφή στην κορυφή