Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μάλαμα: "Απογοητευτική αδιαφορία για το λιμάνι της Ουρανούπολης"

MALAMA IMG 8012421

Η Βουλευτής Χαλκιδικής φέρνει στο προσκήνιο ένα έργο που λιμνάζει

"Εδώ και δύο χρόνια οι πολίτες κι οι επισκέπτες της Ουρανούπολης αντικρίζουν μία απογοητευτική αδιαφορία στ​ο λιμάνι της Ουρανούπολης, το οποίο ταλαιπωρείται από εγκαταλελειμμένα ημιτελή έργα, ενώ οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης εκθέτουν τους αρμόδιους για πλήρη αδιαφορία σε σχέση με την προώθηση των απαιτούμενων λιμενικών έργων", αναφέρει η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 3959-482 κοινοβουλευτικής ερώτησης της κ. Μάλαμα σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει κανένα αίτημα για καμία νέα μελέτη ή παρέμβαση που θα ολοκληρώσει τα έργα. Η συγκεκριμένη ομολογία έρχεται σε απευθείας αντίθεση με τα όσα κατά καιρούς οι τοπικοί αρμόδιοι έχουν υποσχεθεί στους πολίτες της Ουρανούπολης.

Αναλυτικά:

α) Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την υπ. αρίθμ. 1500.1/15909/2021/32 απάντηση του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Σημειώνεται ότι στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα για αδειοδότηση λιμενικών έργων στον λιμένα της Ουρανούπολης”.

β) Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών με την 17197/5.3.2021 απάντηση του αναφέρει ότι: “στην πρόσκληση VII του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο “Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων εκδόθηκε η υπ. αριθμ. πρωτ. 24444/16.4.2020 απόφαση ένταξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη. Η ανωτέρω απόφαση εκδόθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Αριστοτέλη, το οποία δεν συμπεριλάμβανε παρεμβάσεις στο λιμάνι της Ουρανούπολης.”

γ) Ο Υπουργός Τουρισμού με την υπ. αριθμ. 577/4.3.2021 απάντηση του αναφέρει ότι: “Μετά από την εξέταση του φακέλου από την ως άνω υπηρεσία, οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν ότι τα περιγραφόμενα στην υποβληθείσα μελέτη έργα δεν είναι συμβατά με την εγκεκριμένη χωροθέτηση του έργου ενώ αναλυτικές διευκρινίσεις παρασχέθηκαν σχετικά και στο πλαίσιο συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων. Με το με αρ. 13654/31.8.2020 έγγραφο, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού ενημέρωσε τον φορέα διαχείρισης του έργου ότι απαιτείται η τροποποίηση χωροθέτησης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Ουρανούπολης κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος στο Υπουργείο, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμα υποβληθεί.”

Και το ερώτημα είναι ένα: ποιος κοροϊδεύει τους πολίτες της Ουρανούπολης;

(Επισυνάπτονται και τα σχετικά έγγραφα προς αποφυγή παρεξηγήσεων)

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020