xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με drones η μάχη του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο

drone air

Προσβλήθηκαν δέντρα φτελιάς στο κέντρο της πόλης

Drones επιστρατεύει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς στο κέντρο της πόλης, έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή με τη χρήση drones για την αντιμετώπιση του κολεοπτέρου Xanthogaleruca luteola (Coleoptera:Chrysomelidae) έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 20 Απριλίου, στις 6.00 το πρωί. Η δράση θα γίνει στη δενδροστοιχία της Λεωφόρου Στρατού, στο τμήμα ανάμεσα στην Γ΄ Σεπτεμβρίου και την Αγγελάκη, μπροστά από το συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

"Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση, που έχει ως σκοπό την προστασία του αστικού πρασίνου σε μία από τις κεντρικότερες δενδροστοιχίες της Θεσσαλονίκης, που έχει προσβληθεί από το φυλλοφάγο έντομο", ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.

Οι εφαρμογές στη δενδροστοιχία θα γίνουν με τη βοήθεια drones, τα οποία φέρουν βιολογικά σκευάσματα κατάλληλα για χρήση σε αστικές περιοχές, έπειτα από σχετική δωρεά που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:18
επιστροφή στην κορυφή