ΡΟΗ 24/7:

Δ. Κούβελας: "Με rapid tests και σωστή οργάνωση σύντομα η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων"

KOYBELAS TSIARAS APR21

Συνάντηση του Βουλευτή της ΝΔ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα περισσότερες διαδικασίες στα δικαστήρια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον covid-19, εξέφρασε στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Κούβελας τόνισε ότι «η παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων, λόγω της πανδημίας, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία, την οικονομία αλλά και τη δημοκρατία μας» και ζήτησε «η επαναλειτουργία των υπηρεσιών να γίνει με απόλυτη ασφάλεια, δηλαδή με την καθιέρωση rapid tests για covid-19 και τη σωστή οργάνωση προσέλευσης των παραγόντων σε κάθε δικαστική διαδικασία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

«Από την άλλη μεριά, η επαναλειτουργία των δικαστηρίων δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι δικηγόροι υποαπασχολούνται υποχρεωτικά εδώ και δεκατέσσερις μήνες και το επισημαίνω διαρκώς στο Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και αναμένω θετική ανταπόκριση» πρόσθεσε ο κ. Κούβελας.

Συζήτησαν επίσης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που περιέχει την αναθεώρηση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου που αφορούν στο ζήτημα της συνεπιμέλειας των παιδιών. «Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου το οποίο στοχεύει πρωτίστως στο συμφέρον των παιδιών και στην προστασία των δικαιωμάτων και των δύο γονέων, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις στο δίκαιο και την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Κούβελας.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών», υπογράμμισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, όταν ήρθαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η οργανωτική βελτίωση των υπηρεσιών και οργανισμών των δικαστηρίων.

επιστροφή στην κορυφή