xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έργα στην Κοινότητα Διονυσίου Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

KARRAS M DIONYSIOY1421

Επίσκεψη του Δημάρχου Ν. Προποντίδας

Συνεχίζει τις επισκέψεις του στις Κοινότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας, ο Δήμαρχος, Μανώλης Καρράς, προκειμένου να συζητήσει με τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες τα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή και προγραμματίζονται. Επίσης, γίνεται ανταλλαγή απόψεων για θέματα, που απασχολούν την κάθε περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων επισκέφθηκε την Κοινότητα Διονυσίου. Συζητήθηκαν τα έργα οδοποιίας στον παραλιακό οικισμό Διονυσίου, που θα αρχίσουν άμεσα να υλοποιούνται, εφόσον το έργο έχει δημοπρατηθεί κι αναμένεται η υπογραφή σύμβασης.

Περιλαμβάνουν:

1. Επέκταση κατά πλάτος- επιμήκυνση του πεζοδρομίου, δενδροφύτευση και οδοφωτισμό στο δρόμο Ν. Φλογητών-Ν. Μουδανιών, από την είσοδο του οικισμού παραλίας Διονυσίου έως την έξοδο του οικισμού.

2. Κατασκευή ολοκληρωμένης οδοποιίας με ασφαλτικά εντός της περιοχής της επέκτασης και

3. Κατασκευή πεζοδρομίου στο παραλιακό τμήμα (Μουριές)

KARRAS M DIONYSIOY2421

Επιπλέον, έχουν ήδη δρομολογηθεί έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών λυμάτων και αναμένεται η υπογραφή σύμβασής τους, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.

Περιλαμβάνουν:

1. Αποχετευτικά δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.

2. Επέκταση και αναβάθμιση της υφιστάμενης Ε.Ε.Λ.

3. Επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση 2.500 στρεμμάτων.

Ακόμη, έχουν προγραμματιστεί αντιπλημμυρικά έργα, που περιλαμβάνουν την κατασκευή ανοιχτών τάφρων στη θέση της γέφυρας και περιμετρικά του παραλιακού οικισμού, για την συλλογή των επιφανειακών υδάτων και τη μεταφορά τους στον παρακείμενο ρέμα.

Τα έργα περιλαμβάνονται μέσα στην συνολική μελέτη «Αποστράγγιση ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας», έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και προβλέπεται να δημοπρατηθούν άμεσα.

Τέλος, έγινε συζήτηση, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις, για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας της Κοινότητας προς όφελος και ανάπτυξή της. Προτάθηκε ακόμη η κατασκευή παιδικής χαράς στο χωριό του Διονυσίου, καθώς και η αναβάθμιση των πάρκων.

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου έγινε ενημέρωση για τα όσα ως Δημοτική Αρχή σχεδιάζουμε και θα αρχίσουμε άμεσα να υλοποιούμε. Οι επισκέψεις αυτές είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε από κοντά κάποια κατά τόπους ζητήματα και να γίνει μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τους τοπικούς συμβούλους. Ακούμε τις προτάσεις, που γίνονται και εξετάζουμε τους τρόπους ικανοποίησης κάποιων εξ’ αυτών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς.

KARRAS M DIONYSIOY3421

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2