ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ: "Όλα είναι παρελθόν"

ola einai parelthon cover

Το πρώτο μυθιστόρημα του Κώστα Λιάκου

Μία γυναίκα προσπαθεί να ανακαλύψει τους επίδοξους δολοφόνους της και να ρίξει φως το πηχτό σκοτάδι που κρύβει τα πρόσωπα που στοιχειώνουν τους εφιάλτες της.
Όλα είναι παρελθόν. Όλες οι απαντήσεις είναι στο παρελθόν.

Η Τάµι ζει στο Σουχούµι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Ζωή µοναχική, κρυµµένη πίσω από τους ψηλούς τοίχους που κυκλώνουν το εντυπωσιακό µπλε σπίτι της παραλίας. Βαµµένο έτσι για να θυμίζει την Ελλάδα, τη χώρα που έζησε τα νιάτα της, τη χώρα που της χάρισε τα πλούτη που δεν ξέρει πώς να ξοδέψει.

Μια παραλίγο δολοφονία θα τη γυρίσει στο παρελθόν, πίσω στην Αθήνα, στις γειτονιές που έζησε, στα μαγαζιά που… διέπρεψε. Η µνήµη της θα συναντηθεί ξανά µε τους ανθρώπους που τη σημάδεψαν, µε τους πολλούς εραστές που δεν ξέχασε και µε τους ελάχιστους άνδρες που αγάπησε βαθιά και χάθηκαν.

Στο ελληνικό χθες μπερδεύεται το αβέβαιο τώρα. Ποιος µπορεί να θέλει να τη σκοτώσει; Γιατί; Ποιος τη μισεί;

Για το µόνο που είναι σίγουρη, είναι ότι αυτός που σχεδιάζει το τέλος της µιλάει ελληνικά. Με τη βοήθεια του αστυνόμου Σοκόλοφ πασχίζει να φωτίσει το πηχτό σκοτάδι που κρύβει τα πρόσωπα των επιδόξων δολοφόνων της. Ως τώρα, η τύχη –αλλιώς το χνουδωτό κίτρινο μπαλάκι του τένις– ήταν µε το µέρος της. Θα συνεχίσει, άραγε, το µπαλάκι να πέφτει από τη νικήτρια πλευρά;

Το έχει µάθει καλά. Όλα είναι παρελθόν. Όλες οι απαντήσεις είναι στο παρελθόν.

Το δικό µας, των δικών µας και των άλλων…

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πηγή"

author liakos

Ο συγγραφέας

O Κώστας Λιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Παιδαγωγικά και έκανε µεταπτυχιακό στη Διδακτική της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Υπηρετεί ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Το Όλα είναι παρελθόν είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και σηματοδοτεί το πέρασμά του από την όχθη της ανάγνωσης στην όχθη της συγγραφής.

επιστροφή στην κορυφή