ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Απαράδεκτη εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα οικονομικής στήριξης για την πανδημία"

MALAMA PARLIMG 8026EXT

Παρέμβαση της βουλευτή Χαλκιδικής στους αρμόδιους Υπουργούς

Αναφορά προς τον σύνολο τ​ων συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από τον απαράδεκτο αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των δασεργατών από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει τεράστια κρίση, λόγω της αναστολής λειτουργίας βασικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες απορροφούσαν μεγάλο τμήμα της παραγωγής καυσόξυλων, ενώ την ίδια στιγμή τα λειτουργικά κόστη, αλλά κι οι δαπάνες διαβίωσης των δασεργατών πιέζουν. Εφόσον δεν επιλυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αποκλείουν το σύνολο σχεδόν των δασεργατών από την οικονομική στήριξη, τότε πάνω από 15.000 δασεργάτες θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο οξύ πρόβλημα επιβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να άρουν τα γραφειοκρατικά κωλύματα που υπάρχουν και να εντάξουν άμεσα το σύνολο του κλάδου των δασεργατών στα μέτρα στήριξης από την πανδημία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

"Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ. Υπουργούς:

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Οικονομικών

Περιβάλλοντος κι Ενέργειας

Θέμα: Απαράδεκτη εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα οικονομικής στήριξης για την πανδημία.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ως αναφορά την από 14 Απριλίου 2021 επιστολή του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας, με την οποία εκφράζεται η έντονη ανησυχία του κλάδου για τον απαράδεκτο αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των δασεργατών από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει τεράστια κρίση, λόγω της αναστολής λειτουργίας βασικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες απορροφούσαν μεγάλο τμήμα της παραγωγής καυσόξυλων, ενώ την ίδια στιγμή τα λειτουργικά κόστη, αλλά κι οι δαπάνες διαβίωσης των δασεργατών πιέζουν. Εφόσον δεν επιλυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αποκλείουν το σύνολο σχεδόν των δασεργατών από την οικονομική στήριξη, τότε πάνω από 15.000 δασεργάτες θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο οξύ πρόβλημα επιβίωσης.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης ένταξης των δασεργατών στα μέτρα οικονομικής στήριξης που ισχύουν και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Αθήνα, 16 Απριλίου 2021

Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα"

επιστροφή στην κορυφή