Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ξεκινά ο εμβολιασμός των 30άριδων - Οδικός χάρτης χαλάρωσης των μέτρων

mhts en214b

Πάσχα στο σπίτι - Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίση

 

«Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο παρουσίασε τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

«Στόχος μας ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα ανακοίνωσε (επίσημα) την επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από τις 3 Μαΐου: «Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11.00 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής».

Επίσης αναφέρθηκε στη δια ζώσης διδασκαλεία: «Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία - συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης - Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες».

«Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού. Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test και ανακοίνωσε ότι «ο εμβολιασμός για τους 30άρηδες και τους 40άρηδες ξεκινά άμεσα, με την πλατφόρμα να δέχεται ραντεβού για τους άνω των 30 από τέλη Απριλίου».

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020