xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

18,5 εκατ. ευρώ θα "μεταμορφώσουν" τη Ν. Προποντίδα

90357394 10213018440575984 3813628193718403072 o

Όλος ο σχεδιασμός του έργου που εντάχθηκε στο "Αντώνης Τρίτσης"

Την ένταξη του έργου «Βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Νέας Προποντίδας» προϋπολογισμού 18.500.000 ευρώ, ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

«Ευχαριστώ θερμά, τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την αμέριστη στήριξη τους ώστε να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η συμβολή τους ήταν καθοριστική», δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Να υπενθυμίσουμε, πως το έργο αφορά την ανάπλαση μιας ευρύτερης παραλιακής περιοχής του Δήμου Νέας Προποντίδας, και συγκεκριμένα τα Νέα Μουδανιά, τα Νέα Φλογητά, τα Νέα Πλάγια, τη Νέα Ποτίδαια, την Παραλία Διονυσίου, την ανάπλαση του κεντρικού άξονα της οδού Ν. Τρίγλιας-Ελαιοχωρίων-Πετραλώνων, που συμπεριλαμβάνει και τον κεντρικό άξονα του οικισμού Ν. Γωνιάς, καθώς και περιοχή των Σημάντρων, όπως επίσης και τμηματικές παρεμβάσεις στη Νέα Καλλικράτεια, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Ποτίδαια. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός οργανωμένου και αναβαθμισμένου αστικού και τουριστικού περιβάλλοντος, με την δημιουργία υψηλής ποιότητας υποδομές

Συνοπτικά και πλέον κωδικοποιημένα, οι επιμέρους τμηματικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται είναι:

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών Παναγίας Κορυφινής και Θεσσαλονίκης, της περιμετρικής οδού βόρεια και ανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου και του κλειστού γυμναστηρίου από τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι την οδό Τζαβούρα, της περιοχής που οροθετείται από την οδό Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρας, Μ. Αλεξάνδρου και Χρυσοστόμου Σμύρνης του οικισμού των Νέων Μουδανιών.

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού από το ύψος του μουσείου αλιευτικών σκαφών του οικισμού των Ν. Μουδανιών έως το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA και της παραλιακής οδού από το τεχνικό της προέκτασης της οδού Αγ. Γεωργίου για μήκος 400m περίπου προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA.

• Η διαμόρφωση και επίστρωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, παραλιακά στη θέση του ναού του Αγίου Γεωργίου του οικισμού των Ν. Μουδανιών.

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της παραλιακής οδού του οικισμού των Ν. Μουδανιών και η ανάπλαση της περιοχής από το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA έως την πεζογέφυρα της παραλίας Διονυσίου και η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην ανάντη περιοχή.

• Η ανάπλαση της παραλιακής οδού του οικισμού των Νέων Φλογητών, από τους φωτεινούς σηματοδότες έως και τα όρια του οικισμού των Νέων Πλαγίων, με ευρύτερες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το ύψος του γηπέδου ποδοσφαίρου.

• Η κατασκευή συντριβανίου στην παραλία Ν. Πλαγίων.

• Η κατασκευή συντριβανίου και η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην Ν. Καλλικράτεια.

• Ο ηλεκτροφωτισμός παραθαλάσσιων περιοχών της Ν. Ποτίδαιας και η ανάπλαση των οδών που περιβάλλουν την πλατεία του οικισμού, όπου και θα κατασκευαστεί συντριβάνι.

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της κεντρικής οδού του οικισμού της Νέας Γωνίας σε μήκος 1.400m περίπου, με αφετηρία τη νότια είσοδο του οικισμού και πέρας την ανατολική έξοδο.

• Η ανάπλαση των οδών της περιοχής του κεντρικού ναού των Σημάντρων, καθώς η οδός που συνδέει την περιοχή αυτή με την πλατεία.

• Η δημιουργία πεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα της οδού, στο τμήμα που διέρχεται εντός των οικισμών της Τρίγλιας, των Ελαιοχωρίων και των Πετραλώνων.

• Η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια, κλπ.) στις ανωτέρω περιοχές.

"Ολοκληρώθηκε σήμερα, με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Εσωτερικών κου Πέτσα και του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα,η ένταξη του έργου «Βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Νέας Προποντίδας» ύψους 18.500.000 ευρώ. Μια συνεργασία μηνών μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου έφθασε στο τέλος της με αίσιο αποτέλεσμα(ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)για τον Δήμο. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν. Και εις άλλα με υγεία για το καλό και την πρόοδο του νομού μας!!!", σχολίασε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2