Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μάλαμα: "Να στηρίξουμε με όλα τα μέσα το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο της Π.Υ. Χαλκιδικής"

MALAMA KATIRTZIDHS IMG 8250

Συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το Διοικητή

Την Πυροσβεστική Υπηρ​εσία Χαλκιδικής επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις προετοιμασίες και τις ανάγκες της υπηρεσίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει. Η Κυριακή Μάλαμα ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Πύραρχο Αριστείδη Κατιρτζίδη. Όπως τονίστηκε, με δεδομένο ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χαλκιδικής επιτηρεί ένα πολύ μεγάλο εύρος δασοκαλυπτόμενης έκτασης, είναι απαραίτητος ο άμεσος εκσυγχρονισμός των οχημάτων, ώστε να μπορούν με ασφάλεια τα στελέχη της να επιχειρούν σε δυσπρόσιτα και δύσβατα σημεία. Επίσης, σημειώθηκε ότι τα έξι εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια της Χαλκιδικής θα πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και να προχωρήσει η υπηρεσιακή τους αναβάθμιση όπου απαιτείται, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις σοβαρές ανάγκες πυροπροστασίας, αλλά και πολιτικής προστασίας, σε όλο το Νομό Χαλκιδικής, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη εμβάθυνσης του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, μέσα από την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος στο έργο της δασοπροστασίας, σε συνεργασία και με την Πολιτική Προστασία και με τα Δασαρχεία. Όπως υπογραμμίστηκε, μία τέτοια στόχευση θα ενίσχυε σημαντικά τις δυνατότητες δασοπυρόσβεσης και θα απαντούσε και στο πάγιο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αξιοποίηση του εποχικού προσωπικού που υπηρετεί στο Σώμα και το οποίο μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες όλο το χρόνο.

Η Κυριακή Μάλαμα εξέφρασε, από την πλευρά της, την αμέριστη στήριξη της στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία αποτελεί την ασπίδα της κοινωνίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Σημείωσε ότι η αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χαλκιδικής και σε επιχειρησιακά μέσα και σε προσωπικό και σε αρμοδιότητες μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ δεσμεύτηκε για διαρκή επικοινωνία και επαφή με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για άμεσες παρεμβάσεις στήριξης σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή ανάγκη προκύψει.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 22 Απριλίου 2021 09:45

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020