ΡΟΗ 24/7:

Ψηφίζεται η τροπολογία για τους μετακλητούς εργάτες γης

PANAS OF44221

Ικανοποιημένος ο βουλευτής Χαλκιδικής Απ. Πάνας

Στην εξέλιξη της επίλυσης -με νομοθετική ρύθμιση- του ζητήματος που αφορά τις διαδικασίες μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αναφέρεται σε δήλωσή του ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας. Όπως σημειώνει "μετά από πλήθος κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χωρίς να έχει δημιουργήσει τη ψηφιακή πλατφόρμα καταθέτει τροπολογία, που προβλέπει ότι η διαδικασία μετάκλησης εργατών γης θα υλοποιηθεί με την κατάθεση δικαιολογητικών στο τμήμα αλλοδαπών της οικείας Αντιπεριφέρειας.

Η τροπολογία έχει ως εξής και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα:

“Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες – Τροποποίηση της παρ. 8 του άρθρου δέκατου έκτου του ν. 4783/2021

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 8 του άρθρου δέκατου έκτου του ν. 4783/2021 (Α’ 38) αντικαθίσταται και η παρ. 8 διαμορφώνεται ως εξής:

«8.Μέχρι την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας των παρ. 1 και 2, και πάντως όχι πέραν της 15ης-6-2021, η αίτηση της παρ. 1 με τα δικαιολογητικά εργοδότη της παρ. 3 υποβάλλεται είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η συγκεντρωτική κατάσταση της παρ. 4 αποστέλλεται και στον e-ΕΦΚΑ για τις ανάγκες χορήγησης ΑΜΚΑ. Εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας των παρ. 1 και 2, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρίσει σ’ αυτήν όλα τα προβλεπόμενα στο παρόν στοιχεία του πολίτη τρίτης χώρας.»".

επιστροφή στην κορυφή