xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τα μέτρα για μετακινήσεις, εκκλησίες και πασχαλινό τραπέζι

pasxalino trapezi diakosmisi2

Ανοίγουν εμπορικά κέντρα και εστίαση

Στα μέτρα που θα ισχύσουν για το Πάσχα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε αναλυτικά στην ΚΥΑ των έκτακτων μέτρων για τις υπερτοπικές μετακινήσεις (δείτε αναλυτικά εδώ) που θα ισχύει έως 10 Μαΐου.

engm234x

Όσον αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα, επεσήμανε ότι ισχύει η παρουσία πιστών στους ναούς, με χρήση διπλής μάσκας, σε αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τμ. στους εσωτερικούς χώρους, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είναι ένα άτομο ανα 10 τ.μ. Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, τόνισε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινάει από τις 22.00 και από τις 3 Μαΐου στις 23.00.
Μιλώντας για το πασχαλινό τραπέζι, υπογράμμισε ότι επιτρέπονται 9 άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε εξωτερικό, με σύσταση τη διενέργεια self test.

Ανοίγουν εμπορικά κέντρα

Στα μέτρα για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και των καταστημάτων της εστίασης αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την ίδια ενημέρωση.

stampoulis

Όπως είπε, το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα (malls) και τα εκπτωτικά χωριά με τις μεθόδους click inside και click away.
Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, για τη μετάβαση σε αυτά, ισχύει ότι και στο λιανεμπόριο, δηλαδή υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 με χρονικό όριο τριών ωρών για την ολοκλήρωση των αγορών.
Σημείωσε ακόμη ότι για τα malls και τα εκπτωτικά χωριά προτείνεται το εξής ωράριο λειτουργίας από 7.00 π.μ. έως 8.30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή, που το ωράριο θα είναι από 1.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ και το Μ. Σάββατο από 7.00 π.μ έως 6.00 μ.μ.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, μέσα στα καταστήματα θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. Μέσα στον ευρύτερο χώρο των εμπορικών κέντρων ή των εκπτωτικών χωριών επιτρέπεται ένας πελάτης πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου. Οι πελάτες θα πρέπει να έχουν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους κατά την αναμονή τους στα ταμεία.
Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες σε malls και εκπτωτικά χωριά υποχρεούνται να κάνουν self test μία φορά την εβδομάδα.
Τέλος, τόνισε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Ανοίγει η εστίαση

Αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποχρεούνται να κάνουν 2 self test την εβδομάδα.
Οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν μόνο στους εξωτερικούς χώρους, για καθήμενους πελάτες, ενώ επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι. Ακόμη πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό, αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τη διάταξη, 90 cm - 1,2 m- 1,8 m, επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί, αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 23 Απριλίου 2021 19:22
επιστροφή στην κορυφή