xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επίσκεψη του Μ. Καρρά στην Κοινότητα Κρήνης

178454211 2971414876460531 6953688216614894842 n

Ενημέρωσε για τα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και γι’ αυτά που προγραμματίζονται

Την Κοινότητα Κρήνης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Ιωάννη Καραπανταζή, όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο, Απόστολο Μπαλαμπάνη και με το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Κρήνης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερώσει, για τα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και γι’ αυτά που προγραμματίζονται, αλλά και να ενημερωθεί για θέματα που τυχόν απασχολούν την Κοινότητα.
Αρχικά, έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών στις δύο εισόδους του χωριού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε Τρίγλιας», και το οποίο περιελάμβανε:
• Ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων του οικισμού
• Δημιουργία πεζοδρομίων στις δύο εισόδους
• Τοποθέτηση δικτύου οδοφωτισμού
• Κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής
Συζητήθηκαν ακόμη:
- Η συντήρηση των ήδη ασφαλτοστρωμένων δρόμων εντός του οικισμού και οι οποίοι είναι απαραίτητο ν’ ασφαλτοστρωθούν.
- Η κατασκευή παιδικής χαράς -η οποία βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης.
- Η διαμόρφωση του χώρου όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου.
- Ιδρύεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, το Λαογραφικό Μουσείο Κρήνης.
- Η κατασκευή εξωκλησιού «Προφήτη Ηλία», στον λόφο «Δασήλειο».
- Επισκευαστικές εργασίες και εργασίες συντήρησης περιλαμβάνονται στη συνολική πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος μας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στη μελέτη, η οποία έχει γίνει για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και συμπεριλαμβάνουν και το Νηπιαγωγείο Κρήνης.
Επίσης, αναφορικά με το Δημοτικό Κοιμητήριο Κρήνης, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έργα συντήρησης – επισκευής και πρόκειται να γίνουν συμπληρωματικά έργα.
Με σκοπό την επέκταση του, η Δημοτική Αρχή πρόκειται να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε ν’ αποκτήσει το αγροτεμάχιο πλησίον του.
Σχετικά με την ύδρευση συζητήθηκαν:
- Ν΄ αντικατασταθεί ή να γίνει νέα υδρευτική γεώτρηση στην περιοχή του «Γαλαρινού», με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης.
- Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Γαλαρινό» απ’ όπου υδροδοτείται ο οικισμός.

«Σκοπός των επισκέψεων στις Κοινότητες του Δήμου μας είναι για να είμαστε κοντά σε κάθε περιοχή, να συζητούμε τα προβλήματα που πιθανόν να υπάρχουν και να δίνουμε λύσεις, Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε για τις ενέργειες και τον σχεδιασμό των έργων που προβλέπονται από την Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 27 Απριλίου 2021 20:16
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2