Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει το βράδυ της Μ. Τετάρτης η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους 40-44

emvolio astrazeneca

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 44 - 49 ετών, σήμερα το βράδυ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, θα εμβολιαστεί αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως και οι ηλικίες από 30 έως 39 ετών.
Παράλληλα ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι σήμερα αναμένεται να "σπάσει" το φράγμα των 3 εκατομμυρίων εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας ότι από τις 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα."Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Επίσης, έκανε λόγο για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39, με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς 106.652 πολίτες της κατηγορίας αυτής έχουν ήδη κλείσει από χθες ραντεβού και έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση 9.142 άτομα.
"Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν", είπε ο Υπουργός τονίζοντας ότι από το Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020