xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Χριστός Ανέστη" από... νωρίς φέτος

lampadaeaster

Δεύτερο διαφορετικό Πάσχα

Στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα, όπως κάθε χρόνο, οδήγησε η πανδημία, με τους ειδικούς να προτρέπουν τους πιστούς να παραμείνουν στον αύλειο χώρο των ναών με τήρηση των αποστάσεων και χρήση διπλής μάσκας.

Εντελώς διαφορετική θα είναι φέτος η άφιξη του Αγίου Φωτός στη χώρα μας, αφού θα πραγματοποιηθεί με την προσήκουσα ευλάβεια, όπως επιβάλλει η συγκυρία, αλλά όχι με τιμές αρχηγού κράτους. Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος παραπέμπουν στη σεμνή κα ταπεινή είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, χωρίς υπερβολές οι οποίες δεν ταιριάζουν στο πνεύμα κατάνυξης της Ορθοδοξίας.

Όπως προβλέπει το πρόγραμμα της άφιξης του Αγίου Φωτός, θα έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί μόνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και εκπρόσωπος της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου. Το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 6 το απόγευμα.

Δεν θα υπάρχουν κόκκινα χαλιά, μικτά αγήματα και μπάντες όπως άλλες χρονιές. Έχουν προγραμματιστεί 10 πτήσεις για να φτάσει σε κομβικά σημεία της χώρας και από εκεί θα μεταφερθεί οδικώς, αλλά ακόμη και με πλωτά του Λιμενικού.

Απόψε, Μεγάλο Σάββατο η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 9:00 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα -σε αντίθεση με πέρσι- θα επιτρέπεται το πασχαλινό τραπέζι μέχρι 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο, ενώ συστήνεται σε όσους κάτσουν στο τραπέζι να έχουν κάνει self test.

επιστροφή στην κορυφή