ΡΟΗ 24/7:

Αναγκαία η άμεση αναβάθμιση των Νοσοκομείων "Άγιος Παύλος" και "Θεαγένειο"

KOYBELAS PARL221

Ερώτηση στη Βουλή από τον Δημήτρη Κούβελα

Ερώτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση των δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας, κατόπιν των επισκέψεων του σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της πόλης και τις επαφές που είχε με τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα από την προσπάθεια αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς, εν μέσω πανδημίας, δεν μπορεί να απουσιάζει η βελτίωση των κτιριακών υποδομών και της λειτουργικότητας του μοναδικού νοσοκομείου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, «Άγιος Παύλος», αλλά και του «Α.Ν.Θ Θεαγένειο», το οποίο αποτελεί πρότυπο νοσοκομείο και εξυπηρετεί καρκινοπαθείς ασθενείς σχεδόν από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Κούβελας κατέθεσε την ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία (αρ. πρωτ. 6379/5/5/21) επισημαίνοντας ότι «…Τόσο το νοσοκομείο Άγιος Παύλος, όσο και το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο, στεγάζονται σε κτίρια πεπαλαιωμένα, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολο το σπουδαίο έργο γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού από τη μία, αλλά και οι ασθενείς να στερούνται τις επιβεβλημένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας, από την άλλη. Τα προβλήματα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος υπάρχουν εδώ και χρόνια και κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη βελτίωση των κτιριακών του υποδομών. Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την κατασκευή μίας νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο που θα στεγάσει μέχρι και 180 κλίνες, αλλά και τη συνολική του αναβάθμιση ως μονάδα υγείας. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο με πολύ σημαντικό ρόλο και προσφορά στους πολίτες, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι το μοναδικό στην ανατολική Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην ερώτηση του αναφέρει ότι «…Τα προβλήματα είναι εξίσου σημαντικά και έρχονται από το παρελθόν, με σοβαρές ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσφατη σπουδαία δωρεά του Ιδρύματος Λάτση για την κατασκευή μιας ξεχωριστής μονάδας του νοσοκομείου στην περιοχή της Πυλαίας, που θα εξυπηρετεί ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες ημέρας και τους συνοδούς τους, θα ανακουφίσει πολύ την κατάσταση αλλά δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του νοσοκομείου που ασφυκτιά, καθώς οι χώροι δεν επαρκούν, ενώ η στάθμευση των οχημάτων όπου επιβαίνουν ασθενείς γίνεται με μεγάλη δυσκολία και ταλαιπωρία αφού το νοσοκομείο βρίσκεται το κέντρο της πόλης».

Ο κ. Κούβελας τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, που θα λειτουργεί στα πρότυπα του Θεαγενείου και θα μπορεί να εξυπηρετεί το μεγάλο όγκο των ασθενών ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

επιστροφή στην κορυφή