ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Όσο η Ευρώπη δείχνει κατανόηση, αλληλεγγύη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δε θα κινδυνεύσει» (βιντεο)

panas vee

Με αφορμή τη διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, με αφορμή τη διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης τοποθετήθηκε στην Ειδική & Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως και του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργο Μοσχόβη.
Ειδικότερα, ο κ. Πάνας υπογράμμισε πως πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι κάθε τύπου νέες προκλήσεις. Σκοπός κατά τον ίδιο το Βουλευτή παραμένει η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, στηρίζοντας και οικοδομώντας το μέλλον που θέλουμε μέσα στην Ένωση.
«Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερέβη από τη δημιουργία της πολλαπλές προκλήσεις», τόνισε ο Βουλευτής, «καλείται και αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσει και να αποκριθεί στις νέες ανάγκες και ιδιαιτερότητες της εποχής, καθώς η πανδημία covid-19 έχει επιφέρει πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις».
Επιπροσθέτως ο κ. Πανας επεσήμανε πως με ασφάλεια, ενότητα και ευελιξία η Ένωση θα πρέπει να στηρίξει τον Έλληνα πολίτη σε κάθε επίπεδο και τομέα. Από την οικονομία και την ανεργία, που μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους, μέχρι το μεταναστευτικό φαινόμενο και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.
Τέλος ο κ. Πάνας κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Όσο η Ευρώπη δείχνει κατανόηση, αλληλεγγύη και ουσιαστική διάθεση να στηρίξει έμπρακτα τα μέλη της, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δε θα κινδυνεύσει ποτέ και θα παραμείνει μια συνεχής δυναμική εξελισσόμενη κοινωνική και ιστορική δημιουργία».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 07 Μαϊος 2021 13:43
επιστροφή στην κορυφή