xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Παράταση των αιτήσεων μίσθωσης κυλικείων και δημοτικών ακινήτων, ζητά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

epimelitirio halkidiki m

Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών

Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης για μισθώσεις δημοτικών ακινήτων και κυλικείων, ζητά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, με επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως υπογραμμίζει το Επιμελητήριο, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την οικονομική κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία, καλύπτονται οι επιχειρήσεις, οι συμβάσεις των οποίων έληγαν μέχρι τις 17 Απριλίου. Ωστόσο, αποκλείονται από την δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης της επαγγελματικής τους μίσθωσης, οι επιχειρηματίες, των οποίων η σύμβαση μίσθωσής τους, λήγει μετά την 17η Απριλίου 2021, προκαλώντας προβλήματα στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου:

«Με την παρούσα επιστολή μας σας μεταφέρουμε τον προβληματισμό πολλών επιχειρηματιών του Νομού μας, που μισθώνουν δημοτικά ακίνητα στα οποία στεγάζονται οι επιχειρήσεις τους.
Αναφερόμαστε στον Νόμο 4795/2021 (ΦΕΚ 62/Α/17-04-2021) με γενικό τίτλο «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη Δημόσια Διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπου στο άρθρο 49 γίνεται αναφορά στις «Παρατάσεις μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων».
Λόγω της διαμορφωθείσας οικονομικής κατάστασης, που επέφερε η λήψη μέτρων κατά της διασποράς και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, με τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου, προβλέπεται ότι οι μισθώσεις δημοτικών ακινήτων στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις με εκμισθωτή Δήμο ή Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αυτού, ή επιχειρήσεις Ο.Τ.Α., οι οποίες λήγουν την 01.01.2021 ή το αργότερο έως την δημοσίευση του Νόμου, δηλαδή έως 17 Απριλίου 2021, παρατείνονται για δύο (2) επιπλέον έτη από τον χρόνο λήξης τους, κατόπιν μονομερούς δήλωσης του μισθωτή, η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του Νόμου.
Με τις διατάξεις αυτές, σωστά δίνεται στους επιχειρηματίες, που μισθώνουν ακίνητα από τους Δήμους, η δυνατότητα να παρατείνουν την διάρκεια της επαγγελματική τους μίσθωσης εν μέσω πανδημίας.
Το μέτρο αυτό βοηθά ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ομαλή λειτουργία τους.
Εντούτοις όμως, αποκλείονται από την δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης της επαγγελματικής τους μίσθωσης, οι επιχειρηματίες, των οποίων η σύμβαση μίσθωσής τους, λήγει μετά την 17η Απριλίου 2021, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της επιχείρησής τους και την επιβίωση της.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι ορθό, δίκαιο και ζητάμε με την παρούσα, να δοθεί παράταση στην δυνατότητα υποβολής αίτησης των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών και να συμπεριλάβει, τις μισθώσεις η διάρκεια των οποίων λήγει, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.
Αξιότιμοι Κύριοι,
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πνεύμα ευθύνης, που σας διακατέχει και τις προσπάθειες που καταβάλλετε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τάχιστα, τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19, που έχει πλήξει τον επιχειρηματικό κόσμο και την λήψη μέτρων για την ανακούφιση τους.
Θεωρούμε όμως ότι για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν την οικονομική δραστηριότητα τους, μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό πλέον έχει διαμορφωθεί, μετά και την πανδημία του κορωνοιού, θα εξετάσετε θετικά το αίτημά μας».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2