Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρελθόν για τη Χαλκιδική το "βαθύ κόκκινο"

moud plateia2

Ποιες δραστηριότητες επαναλειτουργούν το επόμενο διάστημα

Βγαίνει η Χαλκιδική από επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή το "βαθύ κόκκινο", όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 69,44%

 xardal75

Οι δραστηριότητες επαναλειτουργούν το επόμενο διάστημα

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επαναλειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα θερινά σινεμά και τα ζωντανά θεάματα, σημειώνοντας ότι σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες εισηγήσεις με βάση και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά:

- Από αύριο μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο
- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
- Από τις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
- Από τις 21 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά  και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με ποσοστό 75%.
- Από τις 28 Μαΐου επανεκινεί το ζωντανό θέαμα - ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί  σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.
 - Λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1 από 17/05/2021.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020