ΡΟΗ 24/7:

Ζητήματα της Θεσσαλονίκης και τουρισμού στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζέρβα (βίντεο)

E1RB9z8WYAM xSs

Συζήτηση για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Τα τρέχοντα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα συζητήθηκαν και συνολικότερα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι εμβολιασμοί και η προετοιμασία για την "επόμενη μέρα" της πανδημίας, βρέθηκαν επίσης στην ατζέντα της συζήτησης, αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς βρισκόμαστε μία μέρα πριν ανοίξουν τα σύνορα για την είσοδο τουριστών στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, που είχε νωρίτερα, επισημαίνοντας: "Θα έχω συναντήσεις με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες. Είναι σημαντικοί μας πελάτες ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε διευκολύνει τις βαλκανικές χώρες ώστε να μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να υποστούν τη διαδικασία της καραντίνας από τη στιγμή που θα προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου. Oπότε περιμένουμε μία σημαντική κίνηση προς τη Βόρεια Ελλάδα και προς τη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο".
"Σε μεγάλο βαθμό ο τουρισμός της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας είναι οδικός τουρισμός. Είναι από την ενδοχώρα των Βαλκανίων, άρα και με γνώση κάποιων λαθών που κάναμε πέρυσι, φέτος να κοιτάξουμε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Και βέβαια να μην παραλείψουμε το κομμάτι των εμβολιασμών που, νομίζω, ότι κάθε ένας που έχει την ευλογία να εμβολιάζεται, αντιλαμβάνεται την οργάνωση που έχει γίνει και απολαμβάνει ένα σύστημα το οποίο είναι τόσο φιλικό προς τον πολίτη αλλά και έχει μία εξαιρετικά υψηλού επιπέδου διαχειριστική επάρκεια", σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 13 Μαϊος 2021 15:40
επιστροφή στην κορυφή