ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Καρατζαφέρη

tzitzi karatz

Το νέο ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συζήτησης

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ. ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Υποδέχτηκα σήμερα τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ενημέρωσα για μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην κοινωνική πολιτική και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τον ενημέρωσα επίσης διεξοδικά για το τρέχον ΕΣΠΑ και για τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων, που κατατάσσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φέτος στην πρώτη θέση πανελλαδικά. Τον ενημέρωσα επίσης για το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια είναι έτοιμη μόλις δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εντάξει άμεσα τα πρώτα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο. Δίνουμε ένα μεγάλο και πολλές φορές άνισο αγώνα απέναντι στα καθημερινά προβλήματα, ακριβώς επειδή τα κονδύλια από τις κρατικές επιχορηγήσεις προς όλες τις Περιφέρειες είναι ελάχιστα. Οι Περιφέρειες έχουν αποδυναμωθεί και οι χρηματοδοτήσεις τους είναι μειωμένες κατά 70%. Ζήτησα από τον Πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις και σήμερα και αύριο τις Περιφέρειες να σταθούν στα πόδια τους, για να αποκτήσουν οικονομική και θεσμική αυτοτέλεια», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κύριο Καρατζαφέρη για το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Καρατζαφέρης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «πιστεύω, αισιοδοξώ και ευελπιστώ ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα τα βγάλει πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

επιστροφή στην κορυφή