Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Πτωτική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου

enhmer145

"Καμπανάκι" Χαρδαλιά για περιοχές με αύξηση των κρουσμάτων

Στο 0,83 βρίσκεται ο δείκτης Rt, καθώς ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων covit μειώνεται, όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Παράλληλα σημείωσε ότι είναι ενθαρυντικό σημάδι η συνεχής μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας.
Ωστόσο η κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι παρατηρούνται τοπικές εξάρσεις με διασπορά στην κοινότητα που είναι το αποτύπωμα της μετακίνησης το Πάσχα. Επιβαρυμένο είναι το φορτίο σε Αιτωλοακαρνανία και σε κάποια νησιά, όπως η Κέρκυρα και αφορά κυρίως νεαρούς ενήλικες, με αποτέλεσμα η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων να πέσει από τα 44 στα 40 χρόνια. Ωστόσο, ακριβώς το γεγονός ότι πρόκειται για νεαρά άτομα, δεν παρατηρείται επιβάρυνση στο Σύστημα Υγείας. Όπως σημείωσε τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στην ενδοοικογενειακή μετάδοση και τις συναθροίσεις. Σε κάθε περίπτωση, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε την αυστηρή τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής.

Γκ. Μαγιορκίνης: Σημεία αποσυμπίεσης στο ΕΣΥ

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, παρουσιάζοντας ωστόσο σημεία αποσυμπίεσης. Τόνισε μάλιστα ότι ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με covit παρουσίασε μείωση. Αναφορικά με τα μέτρα ατομικής προστασίας και ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι πρέπει να τηρούνται και ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.
Όσον αφορά στα self-test, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172 κρούσματα.

"Καμπανάκι" Χαρδαλιά για περιοχές με αύξηση των κρουσμάτων

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την απογευματινή ενημέρωση, για δέκα τουλάχιστον περιοχές που δείχνουν σημαντική αύξηση της επιδημιολογικής τους εικόνας. Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Κάρπαθος, Σκιάθος, Πάτμος, Ικαρία, Αγρίνιο, Νάξος, Μηλοποτάμος Ρεθύμνου και Μεσολλόγι.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020