Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Να συνασπιστούμε σε μια συμμαχία του καλού για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης"

FORUM DELFOI 3ZERBAS21

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Κάλεσμα «να συνασπιστούμε σε μια συμμαχία του καλού για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης» απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην ομιλία του, ο κ. Ζέρβας έθεσε τον προταγματικό στόχο η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε δεύτερο πόλο ανάπτυξης της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό συνιστά μια αναγκαιότητα όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα» και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις γεωπολιτικές και οικονομικές παραμέτρους που συνοδεύουν το εγχείρημα αυτό.

Μιλώντας για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πόλης, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη «έχει την ιδανική θέση, το ιδανικό μέγεθος και τους ιδανικούς ανθρώπους», ώστε να αξιοποιήσει από τη μία πλευρά τη μακρά ιστορία και παράδοση και από την άλλη πλευρά τη νευραλγική θέση της και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον της.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι η ανάπτυξη της πόλης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το τρίπτυχο «σχεδιασμός–επιμονή–συμμαχίες» και δήλωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι «επιβλέπων, επισπεύδων και καταλύτης σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια». «Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο ως ένα πέρασμα, αλλά ως προορισμό. Προορισμό για ανθρώπους, για κεφάλαια και ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το βήμα του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τον οδικό χάρτη των έργων που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, από τη Νέα ΔΕΘ μέχρι την αναβάθμιση του λιμανιού και του αεροδρομίου, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι και η υπόθεση του μετρό θα προστεθεί σύντομα στα success stories της πόλης. Συγχρόνως, παρουσίασε το σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για παρεμβάσεις που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, την αναβάθμιση των γειτονιών και την αστική αναζωογόνηση, ενώ αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της στρατηγικής για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε smart city.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020