ΡΟΗ 24/7:

Ποιος κοκκίνισε τις φράουλες?

evrdk
Όταν ο θεός έφτιαξε το πλάσμα τούτο, τρελάθηκε απ την χαρά του ..Γυρνώντας βλέπει δίπλα, ένα μπωλ με ριγέ μωβ φράουλες ..

 

- «Τι ανόητος που είμαι, τι σκεφτόμουν όταν τις έφτιαχνα» αναρωτήθηκε, και τινάζοντας το λιλά φουλάρι του απότομα πάνω απ τον ώμο, σήκωσε τα χέρια και τις έκανε ολοκόκκινες κι αυτές, σαν τον καρδινάλιο, γιά νάναι ασορτί ..

Θεοί κατασκευαστές κόκκινων καρδινάλιων και ριγέ μωβ φράουλας; Ανόητα πράμματα ε; Και το αίμα μας κίτρινο θα 'τανε, αν δεν είχε ερωτευτεί ο θεός το κόκκινο .. αλήθεια ..

Υποκειμενική ιστορία η πίστη, κι ολίγον παλαβή, δεν μπαίνει το υπαρξιακό σε φόρμες, ο καθείς πορεύεται σε τούτο τον απέραντο κόσμο, κουβαλώντας το δικό του .. Αυτό, περί θεού τρελού σχεδιαστή, μ εκκεντρικό γούστο, η όχι, είναι βαθύ προσωπικό πιστεύω, δεν χωρά σε κανενός είδους εκκλησία, με κανένα τρόπο, δεν συζητήται, κανενός η πίστη, προς όποιον θεό, μα και δεν επιβάλεται ..

Ελάτε να αλληλοσυστήσουμε τους θεούς μας, μα, να γκρεμίσουμε τις εκκλησίες τους, γιά να ελευθερωθούν αυτοί κι εμείς απ την έννοια τους.

Να φυλάμε τους θεούς -από άπιστους τάξε- σαν νάναι ανήλικα; ανόητο, έως επικύνδινο ..

Ας τους αφήσουμε ήσυχους πάνω κει .. όπου .. να λένε τα θεικά τους, κι εμείς εδώ στην Γη, να λύσουμε μόνοι τα θέματά μας, που είναι μπόλικα, χωρίς πραγματικούς, η, κατά φαντασίαν, κοσμικούς επιστάτες. Με το βάρος και των θρησκευτικών στερεότυπων, δεν χωράμε άλλα, τα βήματα μπροστά, δυσκολεύουν κάθε μέρα ..

Στην ινδιάνικη παράδοση οι Τσέροκι λένε, ότι τον καρδινάλιο τον έβαψε κόκκινο ένας λύκος, με μπογιά που έτρεχε από μιά μαγική πέτρα .. Επειδή το πουλί, του καθάρισε τα μάτια, από ξεραμένες λάσπες που τον τύφλωναν κι έτσι τούσωσε την ζωή. Κι ο λύκος, τον έβαψε έτσι γιά ρεγάλο, κάνοντας τον ξεχωριστό .. κι αυτό, αλήθεια .. 

<< takes a village to raise a fool >> λέει ο Dan Mangan στο πολύ όμορφο link,δείτε το βιντεάκι στο τέλος της σελίδας.

 

Πηγή : Eurydice Vlassi

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 23:00

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΣΑΙ; Σήμερα έκανα καθαριότητα! »
επιστροφή στην κορυφή