Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΕΛΓΑ: "Αποζημιώσεις για τον παγετό στη Χαλκιδική μέχρι το τελευταίο ευρώ"

PAGETOS DENTRO ANTHOFORIA

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών

Την έγγραφη διαβεβαίωση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου για τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών του νομού από τον πρόσφατο παγετό, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

Μετά από σχετική επιστολή του κ. Γιώργου προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ για το μέγεθος των καταστροφών στις καλλιέργειες του Νομού και τις οικονομικές συνέπειες για τους καλλιεργητές λόγω του προσφάτου παγετού, ο κ. Λυκουρέντζος, με επιστολή του τον διαβεβαίωσε ότι προχωρούν ομαλά οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

"Αν και οι δαπάνες για τις αποζημιώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, ο Πρωθυπουργός που είναι ενήμερος για το θέμα, διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το τελευταίο ευρώ" επισήμανε ο κ. Λυκουρέντζος στην επιστολή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής δήλωσε σχετικά: "Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και ενημερωνόμαστε συνεχώς από τους συναρμόδιους φορείς, έτσι ώστε οι αγρότες της Χαλκιδικής να αποζημιωθούν το συντομότερο για τις καταστροφές που υπέστησαν, λόγω του παγετού που έπληξε τη Χαλκιδική ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Επίσης, κατόπιν επικοινωνίας μας με τον ΕΛΓΑ ενημερωθήκαμε ότι θα ακολουθήσει η καταγραφή ζημιών στις ελαιοκαλλιέργειες του νομού τις επόμενες εβδομάδες, για να διαπιστωθεί η μείωση της ανθοφορίας των ελαιόδεντρων, συνέπεια του προαναφερθέντος παγετού".

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020