ΡΟΗ 24/7:

Παπαευαγγέλου: Ανακόπηκε ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων μετά το Πάσχα

enhmer215

Μαγιορκίνης: Αποσυμπίεση στο Σύστημα Υγείας

Ανακόπηκε ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού μετά το Πάσχα, όπως υπογράμμισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, τις 3 προηγούμενες εβδομάδες, παρ' ότι συνέχισε η μείωση των κρουσμάτων, ο ρυθμός που υπήρχε πριν από το Πάσχα, ανακόπηκε, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στην Αττική. Παράλληλα η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι παρατηρείται μια μείωση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων στα 39 έτη. Όπως είπε, το 31% των νέων κρουσμάτων αφορούσε σε νέους 20 έως 40 ετών την εβδομάδα από τις 10 έως τις 16 Μαΐου.
Ακόμη η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρούνται σημάδια αποσυμπίεσης στο ΕΣΥ, καθώς οι εισαγωγές έχουν μειωθεί σε λιγότερες από 300 ημερησίως σε όλη την επικράτεια. Πρόσθεσε ωστόσο πως «οι νέες εισαγωγές δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν βαριά. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν». 

Μαγιορκίνης: Αποσυμπίεση στο Σύστημα Υγείας

Τη μείωση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας επεσήμανε ο Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στη συνέχεια της ενημέρωσης, τονίζοντας ότι ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%.
Παράλληλα υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο των self-test, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες, ενώ σχεδόν 9 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, μέχρι αργά χθες το βράδυ, ήταν 19.641.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2