ΡΟΗ 24/7:

Ίντριγκες και πάθη το 1823

4b0f01a0 4e6e 4a87 9ac1 2a28fae65604

Το "Σκλαβωμένο πάθος" του Μανώλη Συλλιγάρδου

Ίντριγκες, δολοφονίες και δυνατά πάθη του Τοπ Καπί από την υπόδουλη Κρήτη του 1823 μέχρι το Τοπ Καπί. Όλα αυτά στο ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο "Σκλαβωμένο πάθος" του Μανώλη Συλλιγάρδου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πηγή".

Στην ταραγμένη υπόδουλη Κρήτη του 1823, ο φόβος και ο θάνατος οδηγούν τους Κρητικούς σε ξεσηκωμό και επανάσταση. Οι αγριότητες και οι σφαγές θα οδηγήσουν τους κατοίκους του Μεραμπέλλου και την ηρωίδα του βιβλίου, τη Θεανώ, στη σπηλιά της Μιλάτου. Όμως η προδοσία θα φέρει στους έγκλειστους τα βασανιστήρια, τον θάνατο, την αιχμαλωσία...

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, γεννιέται ένας έρωτας ανάμεσα στη Θεανώ και στον αρχηγό των γενίτσαρων, Μουράτ τον Αιμοσταγή. Ένας έρωτας που θα γεμίσει τον Μουράτ με ανθρωπιά και τη Θεανώ με ενοχές και τύψεις. Αυτός ο παράλογος έρωτας θα την εγκλωβίσει αλλά παράλληλα θα τη λυτρώσει και θα τη στηρίξει για να αντέξει τα δεινά της σκλαβιάς. Για να καταλήξει τελικά στην καρδιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Κωνσταντινούπολη, όπου θα καταφέρει να διαφεντέψει τις τύχες πολλών ανθρώπων χωρίς ποτέ να ξεχνά την καταγωγή και την πίστη της.

Θα μπορέσει άραγε μέσα από τις ίντριγκες, τις δολοφονίες και τα δυνατά πάθη του Τοπ Καπί, να εκπληρώσει το όνειρό της και να επιστρέψει στο αγαπημένο χωριό της, τη Βουλισμένη;

Ο συγγραφέας

O Mανώλης Συλλιγάρδος, με καταγωγή από τη Βουλισμένη της Νεάπολης Κρήτης, γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της επαρχίας Μεραμπέλλου Λασιθίου. Ο πατέρας του Νίκος Συλλιγάρδος ή «Κόκκινος», αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΕΑΜ έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή, όταν ο γιος του ήταν δέκα χρόνων. Οι γονείς του, βαθιά Δημοκράτες με πίστη στον Θεό αλλά και στην αξία της ελευθερίας, του έδωσαν τα πρώτα σκιρτήματα πατριωτικής συνείδησης.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Υπηρέτησε στη Δασική Υπηρεσία ως Δασολόγος και Δ/ντής Δασών Νομού Λασιθίου.

Έχει γράψει δύο ιστορικά μυθιστορήματα: «Η Κραυγή του Λύκου» (2016) και «Πρόσφυγες» (2018). Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με θέματα επιστημονικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου και συμμετείχε ως ομιλητής σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Είναι πνεύμα ανήσυχο με κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές ευαισθησίες.

Ευελπιστεί να συνεχίσει το γράψιμο που αποτελεί ένα ανοικτό παράθυρο, για να ελευθερώνει αυτά που τόσα χρόνια έκρυβε μέσα του.

8b2c9a00 90c6 462d b80b 8a8addb8aa3a

επιστροφή στην κορυφή