Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«PASSION HONEY»: Το μέλι από τη Χαλκιδική που κατακτά τον κόσμο

forest honey products 1170x740

Έχει σαρώσει τα βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η επιχείρηση βιολογικής μελισσοκομίας "Passion Honey", που αναπτύσσεται στη Χαλκιδική, έχει κατακτήσεις σειρά βραβείων ποιότητας, βεβαιώσεις ορθής λειτουργίας, αποδεικνύοντας ότι το μεράκι και η προσπάθεια ανάδειξης της ποιότητας των προϊόντων του τόπου, αναγνωρίζονται διεθνώς.

Η έδρα του μελισσοκομείου "Passion Honey" https://passionhoney.gr/ βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του Χολομώντα Χαλκιδικής, στο Πανεπιστημιακό δάσος Ταξιάρχη (Natura 2000) στην Σιθωνία Χαλκιδικής, στην περιοχή Δραγουντέλι και στον Άγιο Παύλο. Οι κυψέλες μετακινούνται μόνο εντός αυτών των περιοχών, αναλόγως την εποχή και την βλάστηση.
Οι ποικιλίες μελιού που διαθέτει είναι: Καστανιά, έλατο, κούμαρο, βελανιδιά, σουσούρα (ερείκι) πεύκο και ανθόμελο δάσους από αρωματικά φυτά και βότανα της περιοχής.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του μελισσοκομείου είναι η μη χορήγηση φαρμάκων στις μέλισσες, είτε προληπτικά, είτε για θεραπεία. Στην σπάνια περίπτωση που οι μέλισσες αντιμετωπίζουν κάποια ασθένεια, η επιχείρηση φροντίζει να χρησιμοποιεί ως θεραπεία φυσικούς τρόπους, όπως είναι τα φυτά και τα βότανα (σύμφωνα με παλιές παραδοσιακές μεθόδους μελισσοκομίας).
Με την φιλοσοφία αυτή, το μελισσοκομείο κατάφερε τα προϊόντα του να είναι όσο γίνεται πιο φυσικά και ανεπηρέαστα από τον ανθρώπινο παράγοντα και την μόλυνση. Άλλωστε μετά την χημική ανάλυση των ποικιλιών μελιού, αναγνωρίστηκε η προσπάθεια για την αφάρμακη μελισσοκομία και στην συνέχεια ήρθε και η πιστοποίηση της Bio Hellas.

Τα προϊόντα "Passion Honey" έχουν βραβευτεί με αυστηρά κριτήρια σε όσους διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς έχουν συμμετέχει, αποσπώντας υψηλές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα:

* London International Quality Honey Awards 2020:
Wild Oak Honey Platinum Award, Pine - heather Honey Gold Award.
* Great Taste Awards 2020:
2 stars wild oak honey, 2 stars pine-heather honey ,
2 stars Oxymeli.
* Great Taste Awards 2019 ":
2 stars wild oak honey , 1 star oxymeli
* MTA Awars 2021
Pine Honey & wild oak honey gold award
Lavender honey, & oxymeli , silver award
*Gourmet Exhibition -Specialists Awards 2021
gold award for oxymeli

Επίσης το μελισσοκομείο συμμετείχε στην ευρωπαϊκή έρευνα INSIGNIA 2020 SR1, με θέμα "Εξέταση δειγμάτων γύρης ως προς τον προσδιορισμό υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων και μεταβολιτών τους", η οποία διεξήχθη στην Ελλάδα σε συνεργασία μεταξύ του Φυτολογικού Μενάκειου Ινστιτούτου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τα αποτελέσματα ήταν άριστα.

Παράλληλες δράσεις της επιχείρησης

- Έχει δημιουργήσει επισκέψιμο μελισσοκομείο με την ονομασία "Bee Day" στον Χολομώντα Χαλκιδικής και συγκεκριμένα μέσα στο κτήμα της ξενοδοχειακής εγκατάστασης “Απολυμένη Πέτρα”, http://www.apolimenipetra.gr/
Η διαδραστική - εκπαιδευτική εκδήλωση έχειενταχθεί στην πλατφόρμα κρατήσεων του TripAdvisor και έχει ήδη εγκριθεί η ένταξή της στην Ελληνική Chefs’ Brigate https://www.chefsbrigade.gr/ και στην παγκόσμια πλατφρόρμα SLOW FOOD INTERNATIONAL & TERRA MADRE SLOW FOOD.
- Έχει ενταχθεί πρόσφατα στον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού και στον θεσμό "KOUZINA", που έχει στόχο την ανάδειξη σε ότι αφορά την πρωτογενή παραγωγή του Χολομώντα και ειδικά το προϊόν "μέλι" http://www.mountathosarea.org/portfolio-posts/passion-forhoney/
- Είναι μέλος και ενεργός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Beepathnet https://urbact.eu/beepathnet, που διεξάγεται στο Δήμο Ν. Προποντίδας.

Επίσης η επιχείρηση συμμετέχει:

- Στην έρευνα INSIGNIA https://www.insignia-bee.eu/ με επικουρικούς συνεργάτες για την επιρροή των εντομοκτόνων σε μελισσοκομικά προϊόντα.
- Στην έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών από την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νικόλαου Θωμαΐδη, για το Ελληνικό μέλι με γνώμονα τον έλεγχο της αυθεντικότητάς του και την ανάδειξής του σε σημαντικό τρόφιμο διεθνώς, μέσω κάποιων δράσεων, όπως είναι η δημοσίευση άρθρων σε ερευνητικά περιοδικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού μελιού
- Στις εκδηλώσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είναι μέλος
- Σε όλες τις εκδηλώσεις και φεστιβάλ μελιού του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020