Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι απαντούν 4 νέοι υποψήφιοι για τα προβλήματα της Χαλκιδικής (Βίντεο)

ekloges oloi mazi

- Focus στα προβλήματα και τον άνθρωπο - Μπροστά στην πρόκληση των εκλογών


Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές και το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα αναδείξουν τη νέα Βουλή, μέσω της οποίας θα απαιτηθεί η επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα.
Ωστόσο, πέρα από τα θέματα πανελλαδικής εμβέλειας, εδώ, στη Χαλκιδική, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μικρά και μεγάλα προβλήματα, θέματα της καθημερινότητας, καταστάσεις που η ουσιαστική αντιμετώπισή τους μπορεί να επιφέρει προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο.
Επιλέξαμε στο halkidikifocus τέσσερις θεματικές ενότητες, προβλήματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αλλά και συνδεδεμένα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μεταξύ τους:
Κατ’ αρχήν το μείζον θέμα των μεταλλείων χρυσού: Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και η εξόρυξη χρυσού δίχασαν τους πολίτες και κυρίως όσους κατοικούν τη Βορειοανατολική Χαλκιδική, με την κάθε πλευρά να προβάλλει τα δικά της επιχειρήματα.
Ένας σημαντικός παράγοντας για τον τόπο είναι ο Τουρισμός, που αποτελεί και το «βαρύ πυροβολικό» της Χαλκιδικής.
Το νερό είναι ένα επίσης μείζον θέμα, καθώς οι υδάτινοι πόροι μειώνονται διαρκώς.
Τέλος το οδικό δίκτυο και η βελτίωση των υποδομών αποτελούν έναν τομέα ιδιαίτερα σημαντικό και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Τουρισμό.

kalph focus

Για τα παραπάνω προβλήματα, απευθυνθήκαμε σε τέσσερις υποψηφίους Βουλευτές, νέους στο χώρο της πολιτικής, οι οποίοι δεν δίστασαν να απαντήσουν με ειλικρίνεια. Όλοι είχαν τον ίδιο χρόνο να απαντήσουν και η διατύπωση των ερωτήσεων ήταν κοινή:
1. Μεταλλεία: Ανάπτυξη ή καταστροφή;
2. Ποια βήματα πρέπει να γίνουν ώστε να συνδεθεί ο Τουρισμός με τον πολιτισμό και την πρωτογενή παραγωγή;
3. Τι πρέπει να αλλάξει στη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Χαλκιδική; Είναι δυνατή η κατασκευή μεγάλων έργων ή έχει χαθεί η ευκαιρία;
4. Ποιες είναι οι προτεραιότητες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου; Μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικές μορφές πρόσβασης στο νομό (δια θαλάσσης, με προαστιακό κλπ.);
Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις στην κάμερα του halkidikifocus, των υποψήφιων Βουλευτών του νομού Στέλιου Βαλιάνου, Χρήστου Κομπόγιαννου, Απόστολου Πάνα και Δημήτρη Τσούφη:

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 00:19

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020